רנטגן לעומת MRI- נוסח מתוקן (סליחה)

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

20/12/2013 | 13:41 | מאת: צריך טיפול

שלום יש לי אוסטיאופורוזיס די חריפה, והתגלו שברי צלעות במיפוי עצמות ולא בצילום צלעות, לאחר נפילה קלה. לגבי עמ"ש- במיפוי הנ"ל קליטה מוגברת בסקרום ובסקרואיליאק. 1.כבר בוצעו עשרות צילומים וסיטי אחד גדול על פני עשרות שנים.האם עכשיו לאחר המיפוי, יש טעם לעשות צילום עמ"ש ואגן, או שחבל לקחת את סיכון הקרינה? 2.האם בצילום רנטגן (לא CT) ניתן לראות סדקים (ושברים של אוסטיאופורוזיס וטראומה) בסקרום ובעמ"ש ובסקרואיליאק בצורה ברורה יותר מאשר ב-MRI? (אם לא-אני מבין שעדיף MRI ) 3.האם צילום רנטגן בסקרום ובסקרואיליאק מסוכן לפוריות הגבר בגיל די מבוגר? בתודה מראש

שלום רב. mri יותר טוב עבור סדקים ושברים. אין סיכון לפוריות עקב הצילומים.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד