בדיקת רנטגן של מערות האף

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

03/12/2013 | 22:39 | מאת: שמול

הרופא שלח אותי לעשות בדיקת רנטגן של מערות האף בעקבות חשד לסינוסיטיס. עמדתי רחוק ממצלמת הרנטגן ואני זוכר שבפעם הקודמת שעברתי את אותה בדיקה בדיוק הטכנאי אמר לי להצמיד את הפנים ללוח עם הסימנים. בגלל שלא הצמדתי פנים והייתי רחוק מהלוח יש מצב שהצילום לא היה מספיק תקין וברור בשביל לזהות את הסינוסיטיס? או שאין חשיבות אם מצמידים את הפנים ללוח או לא?

שלום רב. אם הטכנאי לא ביקש צילום חוזר אז סביר להניח שזה בסדר.

04/12/2013 | 14:55 | מאת: שמול

אין חשיבות להצמדת הפנים ללוח ולמרחק ממנו?

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד