MRI עוברי בעקבות CMV

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

03/12/2013 | 16:43 | מאת: שני

שלום, נדבקתי ב-cmv בשליש השני. ביצעתי כבר 2 סקירות מכוונות מוח שיצאו תקינות ביצעתי mri לבקשת הרופא המטפל. בממצאים רשום בין השאר: חדרי מוח וחלליו קטנים מאוד בקושי נמדדים במדידות של - מימין 3 ממ משמאל 3 ממ בגובה הארטיום. רושם לשינוי אות היפראנטנסים בT2, מעט יותר מודגשים מהרגיל במוחד באיסורים טמפורלים אך אינני רואה ציסטות ברורות. ללא הרחבה של החדר שלישי או הרביעי. ללא סטיית קו האמצע. סולקציה סימטרית ומתאימה לגיל ההריון ללא הטרוטופיות. לציין כי ישנו קבום בפטום פלוצידום מודגש מהרגיל, המשכי עם קבום וורגה אשר רוחב פרסיי סטנלי המגיע לרוחב 9 ממ אך שאר מבנה קו האמצע שמורים כולל עצבי ראייה, עלי הקבום של ההפופיזה. הדגשה של חללי הנוזל האקסטראקסיאלים. לקורלציה עם הקפי ראש אם הם יותר גדולים מהרגיל. פוסה אחריות אינה מורחבת וכן פיסורה ראשונית תקינים. הורמיס במבנה תקין. פונס, גזע המוח ומעבר קרניו-צרב קבילי תקינים. ללא עדות להסתיידויות ברורות או דמם מוחי או הפרעה רסטריקטיבית. לסיכום: mri מח בטווח תקין למעט הדגשת חללי הנוזל. קבום מעט יותר בולט מהרגיל. אות t2 היפראנטנסי בולט באיזורים סבקורטבילים. להמשך מעסק נוירוסנוגרפי הדוק ודיון משותף. רציתי לדעת האם יש ממצא חריג במיוחד? האם חדרי המוח קטנים מדי? או שזה ממצא תקין? הרופאה שעשתה את הבדיקה אמרה שהבדיקה טובה אבל היא מוטרדת מהחומר הלבן? אשמח לתשובתכם.. תודה

03/12/2013 | 16:47 | מאת: שני

שכחתי לציין בת 28 שבוע 34 הריון ראשון

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד