קרינת סי.טי ראש

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

28/05/2009 | 17:25 | מאת: עינת

שלום רב, הנני בת 34, עברתי לפני מספר ימים סי.טי ראש . שאלתי היא עד כמה מסוכנת הקרינה ומה השלכותיה לגבי העתיד ? האם זה מגביר סיכויי סרטן ?

01/06/2009 | 21:29 | מאת: ד"ר חן הופמן

עינת שלום, הקרינה בבדיקת CT אינה "מסוכנת", מקובל לומר שהקרינה מגבירה את הסיכון לחלות מסרטן בכ 0.1% בלבד, כלומר על כל אלף בדיקות CT יהיה מקרה של סרטן נוסף על המקובל באובלוסיה. אם הבדיקה היתה מוצדקת את יכולה להיות רגועה שנעשתה רפואה טובה!

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד