קרינה

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

22/05/2009 | 19:03 | מאת: א

אני בת 19 בתקופה האחרונה נחשפתי להמון המון קרינה (יותר מה שכל בנאדם נורמלי נחשף) בגלל בדיקות רפואיות. מדובר על כמות באמת גדולה מאוד. האם זה בהכרח יגרום לי לסרטן? ואם כן, זה בד"כ בא אחרי כמה שנים ולא מיד, נכון?

31/05/2009 | 08:11 | מאת: ד"ר חן הופמן

חשיפה לקרינה מגבירה סיכון אך לא מובילה לסרטן בכל המקרים גם לא ברובם.אם הבדיקות היו מוצדקות ולא היה מקום לבטל אותן- זה מה שהיית צריכה לעשות. לגבי השפעה- זאת אחרי מעל עשר שנים, לרוב לאחר 15 שנים ויותר.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד