בליטה בצלעות

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

31/07/2013 | 15:43 | מאת: דוד

שלום רב, לפני מספר שבועות שמתי לב לכאב שיש לי מתחת לצלעות בצד השמאלי של הגוף. בנגיעה ניתן להרגיש שם בליטה יחסית גדולה וכואבת. אתמול ביצעתי צילום חזה והתוצאות נראו שם תקינות: .צל הלב תקין בגודלו ובצורתו .אוורור הריאות תקין .לא הודגם תהליך פלוירופרנכימטי .בצלעות משמאל לא הודגם שבר בהמשך לשיחה עם רופאת המשפחה, החליטה להפנות אותי לצילום אוטראסאונד רקמות רכות. מאחר שאני מוטרד מאוד, רציתי לשאול האם צילום החזה התקין מסיר את החשש מגידולים ומה יכולה להיות הסיבה לבליטה הזאת. אבקש לציין שאני לא זוכר מכה ספציפית במקום אבל אשתי טוענת שהיא ראתה מעין סימנים כחולים עדינים ליד המקום לפני מספר שבועות. אני גבר בן 38, בריא בד"כ. תודה.

שלום דוד. בדיקת האולטרסאונד מדגימה רקמות רכות יותר טוב,ולכן רצוי לבצע בדיקה זו.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד