בדיקה

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

30/06/2013 | 22:20 | מאת: ציפי דהן

מדוע צריך לרוקן את שלפוחית השתן לפני בדיקת מיפוי עצם?בגלל שזה מעוות את צורת האגן או מסתיר חלקים ממנו? ורציתי לשאול ,מה הכוונה שהבדיקה מחפשת"מקומות חמים או קרים"?שתיתי משקה חם לפני כן,וגם הנחתי בקבוק חם בגב כי הוא כאב לי מאוד.האם זה משנה? האם אני יצטרך שוב לעבור את הבדיקה בגלל כול הדברים האלו? התור שלי לרופא רחוק...

שלום ציפי. החומר המוזרק הוא רדיואקטיבי והוא מתפנה דרך מערכת השתן.רצוי להתחיל הבדיקה עם כיס שתן מרוקן,על מנת למנוע צורך ללכת לשירותים ולמקומות אחרים עקב החומר המוזרק. הצילומים מתבצעים זמן מה לאחר שהחומר מוזרק. האיזורים החמים והקרים אינם משמעות של טמפרטורה,ולכן אין כל חשיבות לשתיית כוס משקה חם או כל דבר אחר.כאשר החומר נקלט באיזור מסוים זה נקרא איזור חם.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד