עלות בדיקת MRI

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

27/06/2013 | 18:41 | מאת: ערן

ד"ר סקוט שלום, כאדם הבקיא בתחום הדימות, אשמח אם תוכל להבהיר את סוגיית העלות הגבוהה של בדיקות MRI בהשוואה לבדיקות אחרות (כגון CT). ברור לי שעלות המכשיר *עצמו* היא גבוהה (מיליון דולר או יותר), אולם מדובר בתשלום חד-פעמי המשולם ע"י המוסד הרפואי, ולכן זה עדיין לא מסביר את העלות הגבוהה של כל בדיקה. ולכן נשאלת השאלה, האם ההפעלה ה*שוטפת* של המכשיר כרוכה בהוצאות כספיות משמעותיות? אם כן, לאיזה צורך? (חומרים מתכלים? החלפת רכיב מסויים במכשיר לאחר כל בדיקה?) אשמח מאד לקבל את תשובתך. בתודה ובברכה, ערן

שלום ערן. אכן תחזוק של מכשיר ה mri הינו יקר מאוד. אם היו בארץ יותר מכשירים זה בהחלט היה תורם להורדת מחיר הבדיקה.

01/07/2013 | 17:51 | מאת: ערן

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד