שאלה

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

23/06/2013 | 08:32 | מאת: ענבל

אם ביצעתי במשך כחצי שנה 500 צילומי רנטגן שמתוכם 100 בטן, 200 חזה ו 200 צוואר זה אומר שנחשפתי לקרינה השווה לבדיקת CT אחת ? כמה מילי רם זה נחשב קרינה כזאת ובכמה עלה הסיכון שלי לחלות בסרטן? תודה.

שלום רב. לא ברור איך מבצעים כל כך הרבה צילומים בפרק זמן כה קצר. אולי כדאי לגשת למקום שבו בוצעו הצילומים הללו ולבקש מהפיזיקאי של המקום לחשב את כמות הקרינה שספגת.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד