fMRI

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

20/06/2013 | 15:47 | מאת: אורח

שלום, מאובחן עם ADD, הוצע לי להשתתף במחקר fMRI בנושא ואני מעוניין לקחת חלק בו נודע לי שיש לעבור 4 פעמים בדיקה זו (ללא הזרקת חומר) בימים שונים ושבדיקה זו בטוחה על אף שיש לי כתר/שתל בשן אחת בגלל מספר הפעמים שנדרש להבדק ובגלל עוצמת המגנטיות - מבקש דעתכם בנושא ועד כמה שתל אחד (טיטניום/מתכתי?) עשוי להוות בעייה, חושש שעשוי להתחמם לגרום לתזוזה כלשהי תודה

22/06/2013 | 22:24 | מאת: דר.פילדס

שלום רב עליך לפנות לעורך המחקר ולהתייעץ איתו בנושא.

23/06/2013 | 10:05 | מאת: אורח

שלום, עם עורך המחקר שוחחתי, וכאמור אמר שאין בעיה... אך רציתי לשמוע עוד דעה - מנוירולוגים או מומחים יותר לכן פניתי לפורום ייעודי זה מצד אחד מבין כי בדיקת FMRI אינה מסוכנת, אך נראה לי כאילו זה גבולי העניין עם השתל הקטן שהוא מתכתי או עשוי טיטניום ואני חושש מאחר וזה לא חד פעמי אלא 4 פעמים שצריך להיבדק. האם ישנו סיכוי שאכן "יתחמם"? או מעט ייפגע?

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד