בדיקות הדמייה לטחול מוגדל

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

15/06/2013 | 10:10 | מאת: שאול

בעקבות כאבים עשיתי אולטרה סאונד והתגלה "טחול מוגדל 15 סמ. מרקם בלתי אחיד עקב ממצאים היפואקוגניים רבים בגודל שונה. בשער הטחול מספר קישריות היפואקוגניות. יש לציין נוזל חופשי בחלל הבטן". האם המשך בירור דורש CT של חזה בטן ואגן כפי שמתעקש רופא המשפחה או אפשר להסתפק ב-MRI בשלב ראשון? אני מניח ש-CT יגלה כל אפשרות אולם אפילו אם MRI יגלה רק חלק מהאפשריות עדיין זה עדיף באיטרציה ראשונה כדי לנסות לחסוך קרינת CT. בנוסף נמצא המגולבין נמוך 10.5 ולפני 5 חודשים ערכו היה 12.5 (אני טבעוני ולוקח B12 והערך של 12.5 יש לי אותו זמן רב) גם LDH גבוה 728 בן 66 רזה כושר טוב. בתודה

שלום רב. סיטי היא הבדיקה הנכונה להמשך בירור הממצאים.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד