בדיקת סיטי

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

10/06/2013 | 18:32 | מאת: בת

שלום רב, בת 46 צריכה לעבור מס בדיקות סיטי ראש וצוואר ,עמוד שידרה בעקבות כאבים חזקים בגב תחתון כבר קרוב לחצי שנה,ובעקבות סטייה קלה בנחיר ימין הומלץ על סיטי רכזו לי את כל הבדיקות ליום אחד שאלתי האם ניתן להחליף סיטי לmri למה הרופאים ישר שולחים לסיטי ולא לבדיקה השנייה והאם מיפוי עצמות יכול להיות תחלופה לסיטי בעמןד שידרה,אני פוחדת לעבור סיטי בגלל הקרינה הרבה ובגלל שכבר עברתי לפני כמה שנים סיטי אחד ,אודה על העזרה

שלום לך. mri היא אכן בדיקה ללא קרינה ובמקרים מסוימים יותר טובה מסיטי,אך פחות זמינה. מיפוי עצמות אינה בדיקה חלופית לסיטי,היא בדיקה שמראה פזיולוגיה ולא עונה על השאלות אשר בגללן נשלחת לסיטי.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד