דחוף - אמורה לעבור MRI ויש חשד להריון

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

06/06/2013 | 11:31 | מאת: שואלת

אני אמורה לעבור MRI ראש למעקב שנתי אחר מנגיומה שטופלה בנוירוכירורגיה לפני שנתיים. הבדיקה מיועדת ממש לעוד כמה ימים! מעקב לאחר שנה (בשנה שעברה) היה תקין. בנתיים אני חושדת שאולי אני בהריון (יכול להיות כמובן סתם איחור) האם מותר לעבור את בדיקת ה MRI? האם מותר להשתמש בחומר הניגוד? תודה

שלום לשואלת. אין שום מניעה לבצע בדיקת mri בהריון. אם תתאמת בדיקת ההריון יש להתייעץ עם הרופא לגבי הזרקת החומר. ייתכן שאפשר לבצע בדיקה ללא הזרקה של החומר.בהשוואה כמובן לבדיקה הקודמת.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד