CT ומיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

04/06/2013 | 08:39 | מאת: גל

שלום דר בן 20. עקב בליטה במצח הרופא שלח אותי לעשות צילום ct בראש, השאלה שלי היא כמה זה מסוכן מבחינת קרינה של אותו איזור בראש והיות וזאת בדיקה יחידה וראשונה שאני יבצע. האם כדאי להתעקש על CT בשערי צדק שהבנתי ששם יש את המכשיר המתקדם ביותר שגם קשור לקרינה פחותה? תודה מראש

06/06/2013 | 13:06 | מאת: דר.פילדס

שלום גל.בדיקות סיטי ומיפוי כרוכות שתיהן בקרינה. סיטי ראש החלק הבעייתי בהיחשפות לקרינה זה העניים ובלוטת המגן,ובמיפוי הקרינה היא לכל הגוף.סיטי מדגים אנטומיה והמיפוי מדגים פזיולוגיה של עצמות.בכל בדיקה יש לשקול את היתרון והחסרון. רוב מכשירי הסיטי המתקדמים יש תוכנות עם קרינה נמוכה .

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד