בדיקת כמות קרינה

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

03/06/2013 | 18:20 | מאת: יפית

בשנה האחרונה עברתי כ-6 צילומי חזה ,מיפוי לב ,צינטור לב ו-3 אבלציות שהתבצעו עם מערכת קארטו. האבלציות ארכו ביחד כ-12 שעות . שאלתי : האם כמות הקרינה שספגתי היא גדולה? האם מותר לי לעבור CT ( קופת חולים לא מאשרת לי MRI ומציעה שאעבור CT ). תודה

שלום לך יפית. אני מניח שהבדיקות שעברת היו הכרחיות לאבחון וטיפול, חישוב הקרינה שספגת יכול להיעשות על ידי הפיזיקאי של המקום בו נבדקת. לגבי סיטי,זו אכן בדיקה עם קרינה לא נמוכה,ואם הרופא המטפל סבור שעלייך לעבור זאת אז כנראה שיש לכך הצדקה.

07/06/2013 | 07:28 | מאת: יפית

כנראה שלא הבהרתי את עצמי כראוי. יש לי וויכוח עם קופ"ח הם מציעים בדיקת סיטי ואילו אני מבקשת MRI . שאלתי אליך היתה האם לאחר כל הבדיקות שפירתי לך במייל הקודם , מותר לי לעבור בדיקת סיטי ועל כך לא קיבלתי תשובה. יום טוב

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד