בדיקת דפקוגרפיה בMRI

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

23/05/2013 | 13:13 | מאת: סיגל

אני צריכה לעבור בדיקת דפקוגרפיה (לאחר התיעצות עם מומחה לרצפת האגן) ומכיוון שיש לי כנראה רגישות לבריום (3 מקרים בעבר שגרמו לחום גבוה וחולשה קשה) הרופא המליץ על הבדיקה ב MRI. התקשרתי לכמה מכונים ולא מצאתי מענה. כמו כן, הרופא המפנה אינו יודע היכן ניתן להיבדק בבדיקה זו. אני חייבת את הבדיקה לפני קבלת החלטה לניתוח בעקבות צניחת רחם מאובחנת. האם תוכל להפנות אותי למקום המתאים? תודה על כל תשובה

בדיקת דפוגרפיה אכן בדיקה טובה למטרת הדמיית רצפת האגן.רגישות לבריום מאוד נדירה,אך אם הבדיקה היא הכרחית ויש רגישות אמיתית ניתן לקבל הכנה כנגד אלרגיה לפני ביצוע הבדיקה.לגבי ה- mri דפוגרפיה אשר ציינת כי לא מצאת מענה, אכן,זו בדיקה שלא ממש זמינה ומתבצעת בכל מקום.אפשר לעבור גם בדיקת אולטרסאונד דרך הרקטום אשר יכולה להוסיף אינפורמציה על איזור זה.

24/05/2013 | 16:25 | מאת: סיגל

אברר על טיפול ההכנה נגד אלרגיה לפני ביצוע הבדיקה - תודה. אני מאמינה שאולטרה סאונד דרך הרקטום לא תתאים כיוון שיש לי פיסורה בדרגה חמורה ולא אעמוד בכאב ומכל מקום, הבדיקה צריכה לשקף את המעי מבחוץ, את המבנה שלו, ולא מבפנים כיוון שאנו רוצים לשלול צניחה של המעי. בכל מקרה, אני מבינה שהבדיקה לא זמינה אך האם יש בידך מידע או שתוכל לתת לי הכוונה היכן בכל זאת מתבצעת הבדיקה? הרבה תודה על מקום בו אפשר לשאול שאלות ועל העבודה אותה הינך משקיע כאן

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד