צילום רנטגן (חזה) עם חולצת טי .

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

09/02/2012 | 18:20 | מאת: צביה

לפני כחודש נזקקתי לצילום כתפיים. הורדתי את החזייה ונשארתי עם חולצת טי מטריקו, שהבאתי לצורך זה מהבית. הבחור הצעיר ברנטגן אמר: "תורידי את החולצה". לא הסכמתיוהוא ביצע את הצילום עם החולצה. קיבלתי את הדיסק לאחר שחיכיתי כרבע שעה, ולא שמעתי כל הערה ממנו על כך שמבחינה טכנית איכות הצילום ירודה (בגלל החולצה...) בינתיים קיבלתי תשובה בלי שום הערה על איכות הצילום... היום עשיתי צילום חזה בגלל חשד לדלקת ריאות - והויכוח חזר על עצמו. מה הבעיה לבצע צילום רנטגן עם חולצה ללא כפתורים? אשמח מאוד על תשובה מהימנה, כיוון שכל המעמד הזה עם השדיים התלויים מול פניו - מבזה ומשפיל מאוד. תודה רבה רבה לכם. צביה

09/02/2012 | 22:02 | מאת: ד"ר חן הופמן

צביה שלום הבעיה היא שיש אנשים שאינם מודעים לדברי מתכת בלבוש שלהם ואז אם לא מורידים לעיתים צריך לחזור על הצילום. לא ניתן לשקף לםפני ולכן רצוי להתפשט כדי למנוע הפרעות מהצילום הראשון.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד