סי טי

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

30/01/2012 | 02:22 | מאת: אלון

שלום ד"ר פניתי לאורטופד בעקבות כאבים חזקים באיזור הגב התחתון בצד ימין, בירך ימין עם כאב שמושלך לאשך ימין, קיבלתי הפניה ל" סי. טי עמוד שדרה מותני סקראלי. אני די חושש מהבדיקה הזאת מאחר שקראתי מספ' מאמרים שפורסמו ברשת ובהם נטען שרמת הקרינה בבדיקה היא ברמה כזאת שצריך לחשוב פעמיים לפני שמחליטים לעבור אותה, ושיש קשר בינה לבין סוגי סרטן שונים שיכולים לבוא בעקבותה, רציתי לשאול מהי דעתך בעניין, האם יש סיבה אמיתית לחשוש מהבדיקה, זאת בהתחשב שיש כמה מקרים במשפחה המורחבת שלי של מוות מסרטן, ואני עצמי כבר עברתי מיפוי עצם בגיל 15 (כיום בן 22), רציתי גם לדעת האם יש איזושהי בדיקה אחרת שיכולה להחליף את הסי טי ושתיתן את אותה התוצאה,(אם אר איי, או אולי הדמיה תרמוגרפית) והאם אני יכול לבקש את הבדיקות הנ"ל מהאורטופד שלי, אני מבוטח מכבי זהב תודה רבה

30/01/2012 | 14:20 | מאת: ד"ר חן הופמן

אלון שלום לגבי ה CT- זה לא גורם סרטן אלא רק מגביר את הסיכוי. הצורך בבדיקת CT הוא כאשר יש כאב לא ברור או כשיש צורך בניתוח, ואז צריך לדעת מה הסיבה לכאב. ניתן גם לבצע MRI אבל לא ומצדק אם אין צורך בניתוח. המיפוי שעברת הוא זניח מבחינת קרינה, אז אל תחשוש מתוצאות שלו.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד