MRI

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

23/01/2012 | 17:10 | מאת: צפונית

שלום ד"ר. אני בת 28, נשואה ללא ילדים .לפני שנה ו 3 חודשים עברתי MRI מוח עם חומר ניגוד. לפני חודש עברתי MRI מפרקי לסת ללא חומר ניגוד. ( לא עברתי CT אף פעם ). כיום עקב כאבי ראש ייתכן שאעבור MRI מוח שוב. ( בשתי הפעמים הראשונות ביקשו ממני לעשות CT אך סירבתי והתעקשתי על MRI כיוון שאין בו קרינה כמו CT ) . האם בדיקות אלו שעברתי ושאני אמורה לעבור עלולות לגרום לנזק כלשהו? ובמיוחד ומדובר בתקופות קרובות מבדיקה אחת לשנייה ) אודה להתייחסותך . אני פשוט מודאגת כל הזמן בגלל זה . תודה

25/01/2012 | 17:59 | מאת: ד"ר חן הופמן

שלום אין כל חשש מביצוע של בדיקות MRI. אם עברת MRI מח לפני 3 חדשים למה את צריכה לעבור שוב גם אם יש כאבי ראש? אם אין סימנים נוירולוגיים אין הצדקה לבדיקה נוספת.

25/01/2012 | 20:42 | מאת: צפונית

תודה על התשובה. אך אני עשיתי MRI לפני שנה ושלושה חדשים ולא 3 חודש. אני פונה בימים הקרובים למומחה לכאבי ראש. לא יודעת מה יגיד לי. אך ייתכן שכן יבקש צילום ולכן שאלתי מראש. לפני חודשיים הייתי אצל נוירולוג ואמר ( תודה לאל ) שאין שינויים נוירולוגיים .

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד