חיסון טבעי??

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

12/01/2012 | 01:44 | מאת: דן

רופא נכבד, האם תוכל לשפוך מעט אור על הגישה כי כאשר הגוף נחשף לקרינה גבוהה יחסית הוא דווקא משפעל את מערכת החיסון שלו ויוצר מעין חיסון טבעי "משופר" כנגד נזקי הקרינה המייננת? שאלה נוספת: למה הכוונה סיכוי של 1 ל1000 לחלות בסרטן מבדיקה אחת? ואם אדם עשה 5 בדיקות נניח אז מה הסיכויים? הכוונה לכל 1000 מקרים של מה? רוב תודות, דן

19/01/2012 | 11:12 | מאת: ד"ר חן הופמן

דן שלום לא ידוע לי על חיסון מקרינה. לגבי הסיכון של אחד לאלף- זהו נתון סטטיסטי האומר שהסיכוי יעלה באחד לאלף. אם יש יותר מבדיקה אחת הסיכוי גובר.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד