צילום חזה ללא הגנה

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

11/01/2012 | 08:51 | מאת: מויש

שלום, אני בן 38 בד"כ בריא. בבדיקות סקר תקופתיות התבקשתי לעשות צילום ריאות. הצילום בוצע ללא סינר עופרת. בוצעו 2 צילומים חזיתי וצידי. לא הוצע לי לשים סינר עופרת ולאחר שנזכרתי בכך (לאחר ביצוע הצילום) נאמר לי שבצילומי חזה אין צורך בסינר עופרת. האם נכון? האם עלולה להיות פגיעה כלשהיא?

19/01/2012 | 11:06 | מאת: ד"ר חן הופמן

מויש שלום בצילומי חזה לא שמים הגנה של עופרת כי הקרינה המתפזרת איננה משמעותית.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד