המשך שאלה

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

07/01/2012 | 20:30 | מאת: ר

השאלה שלי כזאת כתבתי לך לגבי סיטי מוח שביצעו לבתי, ושפניתי למכון בטלפון וביקשתי מהם את כמות הקרינה שהיא קיבלה מסיטי מוח אים ובלי חומר ניגוד הם הפנו אותי לרנטגנולוג והוא בדק במחשב והוא אמר לי שהיא קיבלה 13000 מילגריי קרינה ואני ממש נילחצתי ושאמרתי לו כמה זה בmsv הוא טען שהוא לא יודע לעשות את החישוב והפנה אותי לרנטגנולוג הראשי והוא אמר שהוא יעשה את החישוב ושפניתי אליו הוא אמר שזה לא הכמות שהיא קיבלה שזה מראה כמות של משהוא שלא הבנתי מהלחץ,והוא אמר שיש להם פרוטוקול ושלפי זה בבדיקה כזאת מקבלים בערך 5msv ואני דרשתי שיגיד לי כמה ביתי קיבלה והוא אמר שצריך לבצע חישוב לפי הנתונים שמופעים בבדיקה והוא יחזור אליי,ובאמת למחרת הוא חזר אליי ואמר שלפי החישוב היא קיבלה 4.7 msv עכשיו אני לא יודעת במה להאמין האים יש מישהוא שיכול לעזור לי והאים האמת היה צריך לעשות חישוב לפני הנתונים וזה לא מה שאמר לי הרנטגנולוג הריאשון אני ממש פוחדת. זה היה במכשיר פיליפס 16 פרוסות וזה בוצע באסותא

19/01/2012 | 11:00 | מאת: ד"ר חן הופמן

שלום אני ממש לא יכול להוסיף- אם פנית למכון באסותא וזה מה שאמרו אין לי מה להוסיף. רק אנסה להרגיע אותך שבבדיקת CT אחת אין סכנה לביתך.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד