בדיקת דפקוגרפיה

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

05/01/2012 | 00:46 | מאת: א.

אני אמורה לעבור בקרוב מאוד בדיקת דפקוגרפיה (בדיקת רנטגן בשיטת וידאו המדגימה את אופן התרוקנות המעי הגס). בדר"כ בבדיקות רנטגן מכסים את אזור האגן כדי למנוע חשיפה לקרינה, ואילו כאן מעצם מהות הבדיקה כל האזור נחשף. שאלותי: מה מידת הקרינה בבדיקה כזו? האם היא גבוהה מעצם זה שמפיקים מעין סרט וידאו ולא צילום בודד? מהו הסיכון הכרוך בחשיפת השחלות ושאר האיברים הנשיים לקרינה? האם הדבר מסוכן רק לנשים המתכננות לידות נוספות, או לכל אישה, ומהו הסיכון (האם הסיכון מתבטא בפגיעה ביכולת הכניסה להריון או סיכון ללידת ולד פגוע?)

07/01/2012 | 19:57 | מאת: ד"ר חן הופמן

שלום הבדיקה אכן כוללת את כל אברי האגן. שכחת לציין את גילך ולכן לא אוכל לענות לך לשביעות רצונך. הקרינה גבוהה מצילום חזה בהרבה, למשל בחוקן באריום, הבדיקה הכי דומה לדפקוגרפיה יש קרינה של כ 350 צילומי חזה. אם הבדיקה נחוצה, אין ברירה אלא לבצע אותה.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד