חומר ניגוד גדוליניום בדיקת MIR שד

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

04/01/2012 | 17:44 | מאת: ריבה

שלום רב, בשנת 2006 עברתי בדיקת MIR שדיים במרכז להדמיית שד הדסה עין כרם. הרגשתי רע מאוד אחרי הבדיקה. לא ידוע לי מהו החומר הניגוד שהוזרק לי. היום אני עומדת לפני בדיקה נוספת ומאוד חוששת . החשש שלי נובע גם מהמידע שמצאתי בנושא חומר הניגוד" גדולינים": ".. מדובר במחלה חדשה יחסית שהופיעה לראשונה בשנת 1997 ודווחה עד כה בכ- 250 מקרים בכל העולם. אנו מדווחים עליה באתר הרדיולוגי כיוון שבשנת 2006 הועלה החשד שהזרקת חומר ניגוד המכיל גדוליניום - (זהו חומר הניגוד שמזריקים ב- MRI) הינו אחד הגורמים להופעת מחלה זו. על פי אחת התיאוריות, יונים חופשיים של גדוליניום המשתחררים מהתכשיר לזרם הדם עלולים למצוא את דרכם לאברים השונים, לשקוע בהם ולגרום למחלה... " מבקשת חוות דעתכם, באיזה במרכז ניתן לעבור את הבדיקה עם תכשירי גדוליניום המסווגים כקבוצה הבטוחה לשימוש, כגון Dotarem ? בברכה ותודה מראש, ריבה

04/01/2012 | 23:16 | מאת: ד"ר חן הופמן

ריבה שלום אני שמח כשהשאלות מעניינות וחשובות לכל הקוראים. התגובה שתארת קורית רק בתכשירים מסוימים ורק בחולים קשים עם הפרעות כיליתיות קשות. מדובר בחולים שעוברים בדיקות רבות במחלקות כגון טיפםול נמרץ. לגבי הפעם הקודמת- אני לא בטוח שהיה קשור למה שהוזרק לך ובכלל לא בטוח שיחזור על עצמו.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד