חשש רב מבדיקת סי.טי חזה + מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

30/12/2011 | 10:08 | מאת: מ

ד"ר הופמן שלום רב, לאחרונה עקב בליטה בעצם החזה עברתי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של בית החזה כולל HRCT, במנח אקסיאלי, ללא הזרקת חומר ניגוד, ולמחרת בדיקת מיפוי עצמות. ההממצאים משתי הבדיקות תקינים לחלוטין. כעת, אני מלא חרדות מכמות הקרינה שספגתי בשתי בדיקות אלו. אני חושש מאוד מהשפעות מסרטנות בעתיד בשל שתי בדיקות הללו. אציין שאני בן 28, ועובר מפעם לפעם צילומי שיניים. לא ביצעתי בעבר שום סי.טי קודם או מיפוי כלשהו. אני מאוד מאוד חרד מהקרינה שספגתי בשתי הבדיקות הללו ומבקש לדעת האם מדובר בכמות קרינה מסוכנת ובכמה זה מעלה סיכון ללקות בסרטן בעתיד. קראתי הרבה מאמרים בעניין בזמן האחרון ואני מאוד מאוד חושש. אודה מקרב לב להתייחסותך הטובה והמפורטת,

04/01/2012 | 22:59 | מאת: ד"ר חן הופמן

שלום בשתי הבדיקות אין רמת קרינה גבוהה לכן אין לך על מה לחשוש!

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד