תשובת צילום חזה מולי וצדדי +צלעות

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

26/12/2011 | 11:18 | מאת: אבי

בן 55 נשלחתי לצילום חזה בעקבות כאב באזור צלעות שמאל לכיוון הבטן. לחה דמית מועטה מאוד -כגוש דם -חד פעמי בבוקר -2 פעמים. בצילום : אין לראןת סימני תסנין או גודש ,אין לראות קביטציה.צל לב תקין. סינוס שמאלי סתום??!!-מה הכוונה?

27/12/2011 | 12:03 | מאת: ד"ר חן הופמן

אבי שלום סינוס סתום יכול להעיד על תפליט (במקרה של חבלה דימום) לא נעשה צילוםן מכוון לצלעות? יתכן שיש שבר שגרם לדימום. הסתימה יכול להיות גם במצב של אחרי ניתוח למשל או הצטברות נוזלים עקב מחלת לב.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד