ממוגרפיה בזמן הנקה מלאה

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

20/12/2011 | 17:11 | מאת: אורלי

שלום רב רקע רפואי: סבתא ואמא חלו בסרטן שד. לאמא היה BRCA2 לאחר בדיקה: לי אין את הגן ולכן הכירורגית שלי לא מודאגת. עשיתי בעבר ממוגרפיות בהנקה...אבל זאת היתה הנקה מתקדמת כשנה או שנתיים לאחר הלידה. היום, יש לי תינוק בן 3 וחצי חודש. גם אותו אני מתכוונת להניק הרבה זמן. הלכתי לבדיקה שגרתית אצל כירורגית שד והיא לא רוצה להפנות אותי לממוגרפיה למרות שעברו כבר שנתיים וחצי מאז האחרונה. היא אמרה שזה בגלל שאני מניקה ואז אין לזה טעם. האם אני יכולה לעשות את הבדיקה הדיגיטלית באופן פרטי? או לגשת לרופא משפחה ולבקש הפנייה ממנו. אני מוטרדת מתגובת הכירורגית. אני חושבת שיותר נבון בכל אופן לעשות בדיקה. וממה שקראתי בארגון 1 מתוך 9 ההנקה לא תפגע כל כך. בברכה אורלי בת 39

21/12/2011 | 16:33 | מאת: ד"ר חן הופמן

אורלי שלום, אני ממש לא מבין מה הלחץ לבצע בדיקות לגילוי מוקדם במקרה שלך. אין לך את הגן, את מניקה כלומר את לא בת 50+ , ולא מסרת על בעיה כלשהי בפניה שלך. אין מניעה והדבר לא יפגע בחלב, אבל אני חושש שהדיוק של הבדיקה ירד בגלל החלב. אני הייתי מחכה עד לגמר ההנקה, גם אם תניקי שנה, אלא אם יש פרט שאינני יודע על הדחיפות במקרה שלך.

22/12/2011 | 09:22 | מאת: אורלי

בכל אתה צודק, אבל למה אני לחוצה כי הנתון הוא אחת מתוך 9 והיום גם אומרים שזה יותר מזה וכי אני פגשתי מספיק נשים שחלו במחלה עוד לפני גיל 40 ולכן אני לא מבינה למה ממליצים על הבדיקה רק לנשים בנות 50 + ... חשבתי שזה אולי עניין של תקציב הקופה יותר מכל דבר אחר. צר לי על הציניות. אבל אנחנו מוקפים שבאנשים שחלו במחלה וכאשר לא תופסים אותה מוקדם זה כל כך טראגי

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד