סריקה צווארית

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

18/12/2011 | 23:10 | מאת: ערן

שלום דר' הופמן, בעקבות הרדמות ידיים בשינה(ובדיקת EMG שעברתי שהראתה שהעצבים בידיים ובמרפק תקינים) הופנתי לביצוע סריקה צווארית. שאלתי היא האם ללכת על מה שהקופה נותנת(ct) או האם כדאי להתעקש על הMRI היקר יותר, אפילו אם אצטרך לממן אותו לבד? אשמח להמלצתך(אני בן 30). אגב שמעתי שיש Ct מופחת קרינה הנקרא idoze, ידוע לך אם יש אותו ברמב"ם/בני ציון? בתודה רבה, ערן

21/12/2011 | 16:23 | מאת: ד"ר חן הופמן

ערן שלום, לעמוד שדרה צווארי עדיף לבצע MRI שכן יראה טוב יותר את חוט השדרה ואת בלטי הדיסק, אשר לעיתים קרובות מוסתרים ב CT עקב הפרעות מהכתפיים. לגבי המכשור בכמגן ובני ציון אתה יכול לצלצל ולשאול. אני יודע שבתל השומר יש!

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד