שאלה לגבי סיטי מוח

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

06/12/2011 | 16:27 | מאת: ש

שלום לפני שבוע רשמתי לגבי סיטי מוח שנעשה לביתי בת 14 ורשמתה לי למה שלכו אותה לפני ארבע חודשים היתנפחה לה בלוטת לימפה מאחורי אוזן ימין ולפי הבדיקות זה היה תקין שהיתי נוגעת בהמשך של הראש היה שם נפוח כמו בלוטה קשה ובצד השני לא לקחתי אותה לניורולוג וסיפרתי לו הוא בדק אותה ואמר שלפי הידיים הוא לא יכול לדעת והוא ממליץ לי מאוד לעשות סיטי והוא ממש הפחיד אותי הוא אמר לי שזה לא עצם והיו לו הרבה הפתעות אים הוא לא היה שולח לסיטי הוא לא היה מגלה הוא שלח לסיטי מוח בסיס גולגולת עצם שהגעתי לסטי באסותא הם אמרו שיעשו בלי חומר ורק במידת הצורך הם יעשו אים חומר והם אמרו לי שהם החליטו פה אחד שצריך גם אים חומר אני נילחצתי מאוד חשבתי שחלילה מצאו משהו ולא חשבתי לגבי הקרינה שזה פעמיים סריקה וששאלתי אותם הם אמרו שהם הראו לרופא את הצילום לפני ההזרקה והיא החליטה לבצע גם אים החומר אני ממש לחוצה ביגלל הקרינה אני לא יודעת מה לעשות הם שמו לה אפודת מגן בגוף אבל הפעמיים סריקה מאוד מלחיצה אותי למרות שזה פעמיים סריקה הם אומרים שזה בדיקה אחת איך זה יכול להיות הבדיקה יצאה תקינה אבל אני לחוצה מהקרינה שחלילה בעתיד היה משהו

21/12/2011 | 12:44 | מאת: ד"ר חן הופמן

שלום אכן שתי הסריקות הן פעמיים קרינה, אבל עקב נחיצות הברור- לא היתה ברירה. אם זאת הבדיקה היחידה שתעשה- לא יקרה שום נזק משמעותי. אם תצטרך שוב- רצוי לשקול ביצוע של MRI במקום CT.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד