שאלה דחופה- ריבוי בדיקות CT כתנאי להשתתפות במחקר

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

03/12/2011 | 13:26 | מאת: חולת סרטן שחלות הנמצאת במחקר אווסטי

לד"ר חן הופמן שלום רב, הנני בת 37 ובספטמבר נבדקתי בדיקת CT ראשונה בטן אגן לבירור מקור שחלתי. לאחר הניתוח התגלה לי סרטן שחלות סוג 2C בהדגש שאין לי התפשטות לאברים אחרים ואין לי גרורות!כל הביופסיות שנלקחו לי בניתוח הראו על איברים בריאים!!! רק השחלות היו נגועות!!! אני מקבלת 6 טיפולים כימותרפיים רק למנוע את הישנות המחלה, יש לציין שבניתוח כרתו לי את השחלות והרחם ואין לי גרורות!!! אני אמורה לקבל בנוסף לכימותרפיה ,תרופת אווסטין כחולה המשתתפת במחקר להכנסתו של האווסטין בסל התרופות לחולות סרטן השחלות. יש לציין שאני נמצאת במחקר שבכל עת יש לי את האפשרות לצאת ממנו, אף אחד לא מכריח אותי להשתתף בו והכל לבחירתי. התנאי להשתתפות במחקר הוא לעבור אך ורק סדרת בדיקות CT. 1) את הCT השני עברתי בתחילת הטיפולים הכימותרפיים-(כלומר בחודש אוקטובר בצעתי CT בטן אגן מספר 2). 2) עכשיו חודש דצמבר 2011, אחרי הטיפול הכימותרפי השלישי אני צריכה לעשות CT בטן אגן שלישי. 3) בסיום הטיפול הכימותרפי השישי והאחרון, בתחילת חודש פבראור 2013 את ה- CT הרביעי. לאחר סיום הטיפולים הכימותרפיים, אני אמשיך במחקר האווסטין , וכל 3 שבועות אני המשיך לקבל אווסטין. בסיום כל 6 טיפולי אווסטין, אני אצטרך להגיע לבדיקת CT- כלומר אני אמורה לעשות עוד CT אגן בטן בתאריכים הללו: (תרופת האווסטין נתנת לי במשך שנתיים) CT מספר 5: בחודש יוני 2013. CT מספר 6 : בחודש אוקטובר 2013. CT מספר 7 : בחודש ינואר 2014 . CT מספר 8 : בחודש יוני 2014. CT מספר 9 : בחודש אוטובר 2014. לאחר סיום שנתיים של טיפול באווסטין אצטרך להמשיך ולעבור כל 6 חודשים בדיקת CT , כלומר המשיך להיחשף לקרינת CT. האם זה לא יותר מדי בדיקות CT בטן אגן? אני חוזרת ומעלה שהגידול השחלתי הוסר לי במלואו ואין לי גרורות!!!! אני מרגישה שמצד אחד אני מקבלת תרופה שמוגדרת כיעילה נגד סרטן השחלות כקו ראשון ומצד שני אקבל קרינה של בדיקות CT אם לא הייתי משתתפת במחקר לא הייתי נאלצת לעשות שום בדיקת CT, אלא רק בדיקת CT אחת בסיום הטיפולים הכימותרפיים. מפחידה אותי המחשבה שכל הקרינה מסדרת בדיקות ה-CT תגרום לי בעתיד לסרטן אחר!!!! אני יודעת ששאלתי "גדולה" מדי עבורך במיוחד שרופאי ממליצים זאת כולל רופא המשפחה שלי , שכן הם רואים באווסטין משהו מאוד טוב. אך אשמח לשמוע את דעתך כמבין בתחום הקרינה. האם הם לא רואים את נזקי הCT ????? אני עכשיו רק אחרי 2 בדיקות CT ועדיין לא מאוחר לבקש לצאת מכל הקרינה הזו, לפי מה שאני רואה במשך שנתיים אני אמורה לעשות כ-10 בדיקות CT וזה הרבה מאוד!!!! תודה מראש על עזרתך וייעוצך, חולת סרטן השחלות

03/12/2011 | 14:45 | מאת: חולת סרטן השחלות

טעיתי בכתיבת התאריכים: בהמשך למכתבי הקודם התנאי להשתתפות במחקר הוא לעבור אך ורק סדרת בדיקות CT. לא מרשים לי MRI 1) את הCT השני עברתי בתחילת הטיפולים הכימותרפיים-(כלומר בחודש אוקטובר 2011בצעתי CT בטן אגן מספר 2). 2) עכשיו חודש דצמבר 2011, אחרי הטיפול הכימותרפי השלישי אני צריכה לעשות CT בטן אגן שלישי. 3) בסיום הטיפול הכימותרפי השישי והאחרון, בתחילת חודש פבראור 2012 את ה- CT הרביעי. לאחר סיום הטיפולים הכימותרפיים, אני אמשיך במחקר האווסטין , וכל 3 שבועות אני אקבל אווסטין. בסיום כל 6 טיפולי אווסטין, אני אצטרך להגיע לבדיקת CT- כלומר אני אמורה לעשות עוד CT אגן בטן בתאריכים הללו: (תרופת האווסטין נתנת לי במשך שנתיים) CT מספר 5: בחודש יוני 2012. CT מספר 6 : בחודש אוקטובר 2012. CT מספר 7 : בחודש ינואר 2013 CT מספר 8 : בחודש יוני 2013 CT מספר 9 : בחודש אוטובר 2013 כלומר במשך תקופת טיפול אווסטין של שנתיים אחשף ל9 צילומי CT. ובהמשך כל חצי שנה עוד CT שיבדוק את יעילות המחקר

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד