שאלה כללית בעניין קרינה ממיכשור

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

02/12/2011 | 15:39 | מאת: נתנאל

שלום. רציתי לדעת, אני מיועד לתפקיד אבטחתי ליד מכונות שיקוף (בנתב"ג) רציתי לדעת אם שהייה ליד מכונות אלו באופן ממושך מסוכן מבחינה בריאותית , והאם זו קרינה מסוכנת כמו ממיכשור רפואי של הדמייה? האם כדאי להימנע מעבודה זו? חשוב לי נורא לדעת תודה מראש על התשובה.

06/12/2011 | 12:10 | מאת: ד"ר חן הופמן

נתנאל שלום לא מדובר במיכשור רפואי, אבל להערכתי חייב להיות מצוין ליד כל מכונ המה רמת הקרינה שלה. אם אתה לא מוצא שאל את האחראים כדי לקבל אינפורמציה. לפי שאין שום מגבלה לא צריכה להיות קרינה מפוזרת, אבל לפי נסיון העבר במדינה שלנו לא מוכן להתחייב על כך בלי לדעת נתונים מדויקים.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד