לגבי סיטי מוח

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

01/12/2011 | 08:42 | מאת: ש

האים סיטי מוח אים חומר ובלי חומר מעלה את הסיכון ל2 מ 1000 חלילה לחלות או אחד מאלף ביגלל שזה פעמיים סריקה למרות שזה נעשה אחד אחרי השני או שזה ניחשב לבדיקה אחת

06/12/2011 | 12:01 | מאת: ד"ר חן הופמן

שלום רמת הקרינה של CT ללא ועם ח.נ. היא כפולה מאשר אם נעשית סרקיה אחת.המספרים של אחד לאלף הם כלליים, לכן לא כל בדיקת CT מעלה באחד לאלף- בבדיקת מח יש פחות קרינה מבדיקת בטן למשל בה לעיתים חוזרים 3-4 פעמים על אזור סריקה גדול יותר.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד