us בטן עליונה

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

26/11/2011 | 20:43 | מאת: יעל

שלום רב. בus בטן עליונה : כבד תקין , מרקמו שומני עם אזור היפואקוגני לא מוגדר היטב בכיפתו , כנראה הסננה שומנית לא אחידה. כליה שמאלית - בגודל ומרקם תקינים . הודגמה ציסטה קורטיקלית בגודל 6.5 ס"מ.אין אבנים או גושים . אין עדות להידרונפרודיס. האם הממצאים מדאיגים והאם יש צורך באיזשהו המשך בירור? תודה

30/11/2011 | 13:06 | מאת: ד"ר חן הופמן

יעל שלום, הממצאים בכליות אינם משמעותיים- ציסטות שכיחות ואינן מהוות מחלה. בכבד נשמע לא מדאיג, אבל הייתי שמח לדעת מה הסיבה לברור שעשית כדי לענות בביילה האם להמשיך בברור, למשל ב CT או לעקוב על ידי US.

30/11/2011 | 13:51 | מאת: יעל

תודה על המענה . נשלחתי לברור מאחר וסובלת מכאבים חזקים בבטן עליונה -ידועים פוליפים בקיבה ובקע סרעפתי מגסטרו שעשיתי לפני שנה וחצי ועומדת לבצע שנית.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד