ממצאי בדיקת US של בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

22/10/2011 | 19:17 | מאת: קרן

שלום רב, אני בת 31 בריאה לחלוטין, BMI תקין אחרי 2 לידות. לאחר שהעירו לי על גוש בולט בצד ימין בצוואר עברתי בדיקת US להלן התוצאות: איסטמוס: 2.2 מ"מ אונה ימנית: 1.9*1.8*5.3 ס"מ ניתן לראות נודול דומיננטי איזואקוגני עם סימני HALO כ- 3.0*1.8 ס"מ. קליטה בעיקר היקפי בדופלור צבע עם מרכיב ציסטי מינימלי. אונה שמאלית: ללא ממצא פוקלי וללא קליטה פתולוגית בדופלר צבע. * האם מצריך מעקב? * האם מצריך בדיקות נוספות? * האם מצריך חוות דעת נוספת? חשוב לציין כי בבדיקת דם רגילה של בלוטת תריס הערך יצא תקין.

26/10/2011 | 14:33 | מאת: ד"ר חן הופמן

קרן שלום לפי התשובה נשמע כמו תהליך ציסטי השכיח בבלוטה. אך בלי הבדיקה קשה לי להתחייב על כך. פני לרופא ששלח אותך לגבי הצורך בהמשך ברור או מעקב.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד