עזרה בפענוח ct ואולרסאונד

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

11/10/2011 | 07:01 | מאת: גלי גל

בת 38 הגעתי למיון בחשד לדלקת בתוספתן בעקבות אולטרא סאונד שעברתי הופנתי לבדיקת ct ואלו התוצאות של שתי הבדיקות ממצאים מעבר חזה בטן - בסיסי הראות ללא תסנין , תפליט או תהליך מוקדי. הכבד תקין בגודל ובמרקם לא הודגם תהליך מוקדי . לא הודגמה הרחבת דרכי מרה תוך או חוץ כבדיות . כיס מרה ללא ממצא פותלוגי . טחול תקין בגודל ובמרקם . אדרנלים - ללא ממצא פתולוגי . לבלב תקין במרקמו ובמבנהו לא הודגמה הרחבת צינור הלבלב כליות תקינות בגודל ובמיקום ,מרכזות סימטרית ,ללא הידרונופוזיס שופכנים תקינים. רטופריטונאום ללא הגדלת קשריות לימפה אאורטה בטנית אינה מורחבת ,פתולי המעי ללא ממצא חריג התוספתן אינו מתמלא בחומר ניגוד אך בעל מבנה תקין לא הודגמו נוזל או אוויר חופשי בבטן או באגן שלפוחית השתן ריקה כמעט לגמרי,לא הוגדם גוש אגני. בשחלה הימנית תהליך ציסטי בגודל 17*26 מ"מ בעל דופן דקה העוברת האדרה-לקולרציה גינקולוגית . מוקד ציסטי נוסף בשחלה בקוטר 12 מ"מ יתכן זקיק. תהליך עגול בעל צפיפות הטרוגנית בקוטר 6.5 ס"מ בדופן הרחם מימין ,יתכן מיומה , לקורלציה גניקולוגית תוכן היפודנסי בחלל הרחם לסיכום התוספתן בגדר התקין ,מוקד ציסטי בשחלה הימנית ותהליך בדופן הרחם לקורלציה גניקולוגית . בדיקת אולטרסאונד -------------------- הכבד כיס מרה לבלב וטחול תקינים אגן קטן -שלפוחית השתן תקינה הודגם עיבוי דופן של פיתולי מעי דק בבטן ימנית תחתונה ופריסטליטיקה ערה. האפנדיקס לא זוהה בבירור .רגישות ניכרת באזור בטן התחתונה .נוזל חופשי בכמות מיזערית . אין לשלול אפנדיקס בבדיקת ct קודמת הוא במנח רטוצקאלי ועל כן מומלץ המשך בירור בct ממצא לוואי מיומה גדולה ברחם משמאל יום לאחר שיחרורי מהמיון הופיע דמם רקטלי רב שאלותיי האם העיבוי במעי דק שהודגם באולטרא סאונד קשור ? ואיך לא הופיע ב ct מה מדייק יותר כי הרופא באולטרא סאונד אמר לי שהוא מזהה דלקת השאלה השנייה בנוגע לממצאים הגינקולגים מה זה האדרה? והאם יש סיכוי שזה סרטני לציין אובחן לאחרונה אצל כירוג גוש בשד ימין מדוע לא כתוב דבר על המעי גס ? מבחינה גנטית אימי חלתה בסרטן שד ואבי במעי מחכה לתשובה תודה ובכבוד רב גלי גל

16/10/2011 | 08:31 | מאת: ד"ר חן הופמן

גלי שלום ללפי ה CT אין דלקת של התוספתן. עיבוי בדופן של המעי הוא לא ממצא ספציםי, לכן לא הייתי מתייחס אליו יותר מידי. אם הממצאים ממדיכים הומלץ על ביצוע CT נוסף בגלל המנח של התוספתן. עיבוי של הדופן יכול לנבוע מתהליך דלקתי, מהפרשות שקיימות במעי ולא ניתן להפרידן מהדופן בבדיקה או מתהליך דלקתי בדופן של המעי. חשוב לדעת מה הקליניקה והאם המצב חלף או מתמיד. לעיתים מתקדמים בברור על ידי MRI ללולאות המעיים- MR ENTEROGRAPHY

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד