צלוליטיס בלחי

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

10/10/2011 | 19:44 | מאת: אלינור

שלום, בעקבות מספר אירועים חוזרים של צלוליטיס בלחי ימין, הופנתי לבדיקת us רקמות רכות להלן התוצאות: בגובה של עצם המרקילרי מימין הודגם אזור היפואקוגני ולא הומגני, בעובי של כ-1.6 ס"מ (בהשוואה לצד נגדי בעובי של 1.2 ס"מ) עם גבולות מטושטשים, מעט וואסיקולרי, הטיבו של הממצא לא ברור, תמונה יכולה להתאים לצלוליטיס מקומית. אודה על קבלת פיענוח תוצאה זו. בתודה מראש אלינור נאיברג

16/10/2011 | 08:28 | מאת: ד"ר חן הופמן

אלינור שלום אין יותר מה לומר פרט לממצאים שתוארו- צלוליטיס הינה דלקת. ה US וכל בדיקה אחרת לא דוגמים את הרקמות אלא רק מתארים מצב. אם הדלקת לא חלפה יש לבצע בדיקה חוזרת או להרחיב את הברור על ידי בדיקות נוספות כגון MRI אן CT.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד