פענוח MRI ברך ימין

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

05/10/2011 | 18:59 | מאת: limor

בני בן ה- 17, נפגע לפני כחודש במהלך משחק כדורגל. US לא מצא כלום. הופנה ל- MRI ברך ימין: אבקש לפענח את התשובה: הסריקה בוצעה בטכניקה STIR , GRE, SE בשקלול IR, T2, PD,T1 במישור סאגיטלי, אקסיאלי וקורונלי. הודגמה לזיה סובכונדרלי באספקט המודיאלי הפמורלי בגודל כ- 6*15 מ"מ במקום שמתחבר ה- MCL. לא הודגמו שינויים פתולוגיים אחרים מלשד העצמות. הגיד הפטלרי והקוודריצפס תקינים הרצועות הצולבות שמורות המניסקוס המדיאלי תקין המניסקוס הלטרלי תקין ה- LCL תקין הסחוס הפטלרי אחורי שמור הגומה האחורית ללא שינויים פתולוגיים. אין נוזל יתר תוך מפרקי. בסיכום: נגע סובכונדרלי בקונדיל הפמורלי המדיאלי במקום הצמוד לחיבור של ה- MCL. יתכן על רקע טראומטי. מומלץ המשך מעקב קליני ואם יש צורך קליני לחזור על MRI. תודה מראש, לימור

16/10/2011 | 08:16 | מאת: ד

16/10/2011 | 08:17 | מאת: ד"ר חן הופמן

שלום לפי הכתוב מדובר בחבלה עם לזיה בעצם באזור הקישור של הגיד. לעיתים הגיד נמתח וגורם לתלישה של חלק מהעצם בו נאחז.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד