מכשיר C.T מופחת קרינה

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

24/05/2011 | 20:57 | מאת: אופיר

שלום דוקטור, אני צריך לעבור בדיקת C.T בטן ואגן. לאחרונה שמעתי על מכשיר C.T המשתמש בתוכנה שניתן על ידה להפחית את הקרינה.נאמר לי שהשימוש בה נעשה רק בחצי שנה האחרונה ואיכות הסריקה נפגעת. ברצוני לדעת האם הירידה באיכות הינו אקוטית, דבר היכול להקשות על הבנת הבדיקה? תודה רבה

02/06/2011 | 10:00 | מאת: ד"ר חן הופמן

אופיר שלום מומלץ מאד לבצע את הבדיקה במכשיר המוריד קרינה. יש היום במספר בתי חולים מכשירים חדשים. אין ירידה ממשית באיכות אם מדובר במיכשור חדש!

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד