בעייה
דיון מתוך פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד
שלום דוק, אני בן 25.5 בריא-בגיל שנתיים לערך עברתי תיקון בקע מפשעתי בצד ימין וכן הוצאת ציסטה באשך שמאל-בשנתיים האחרונות לאחר הרמת משא כבר צצו כאבים חזקים לעיתים עד היום וכן כאב בא והולך ולפעמים הרבה זמן בצד של הניתוח במפשעה ימין,שגם סבלתי ועדיין סובל לצער לעיתים מכאבים חזקים באשכים בעיקר בשמאל-ככל הנראה עקב הבעייה במפשעה שמקרינה על העניינים שם לאחר בדיקות כירורגיות+אורולוגיות+מרפאת כאב,נרולוג לא נמצא משהו וכן באולטראסונד-העניין הוא שהכאבים לא חולפים והרופאים משערים שיש לי בקע חוזר קטן שלא ניתן לראותו בצילום/אולטראסונד-לאחרונה החלטתי לטפל בעניין סופית ולעשות בדיקה רצינית CT שתגלה מה קורה שם-העניין הוא שבדיקה זו כידוע לכבודו היא עם קרינה מסיבית-אני רווק ללא ילדים ומאוד חושש/חרד מהקרינה באזור אשכים/מפשעה/אבר מין-אפילו שמדובר אולי על פעם 1 בחיי-אבל עדיין זה מסוכן ואני מאוד חושש-מה ניתן לעשות בכדי לבצע בדיקה באותו סדר גודל מבחינת איכות ולא לפגוע באזור בכלל/פחות משמעותית-הבנתי שיש MRI או דברים כאלה-אודה לעזרה ולפרטים ככל הניתן ובנוסף האם בכלל יש סיכון לסיטי הזה ולו מינימילי-בקיצור מה אפשר לעשות+לא מסוכן בכלל בכלל כדי לבדוק מה קורה לי שם ולטפל בזה???? האם צריך לפנות גם לאורטופד שגם יגיד שהוא לאדע מה לעשות-מה אפשר לעשות????? 1 ולתמיד-אני כבר מאוד מיואש כפי שניתן לראות-לסיכום האם יש בדיקה צילומית כלשהי שיכולה לעזור לפענח מה קורה שם 1 ולתמיד ולא בצורה מסוכנת....האם אולטראסאונד שוב ושוב(לא שזה מגלה משהו) לא מסוכן? ובכלל מה רמת הסיכון באולטראסונד אפילו פעם 1 -באזור הזה מבחינת קרינה.?
אבי שלום אין סיבה להיות מיואש. לא כתבת האם פנית לכירורג? הוא הרופא אשר אמור להמליץ איזו בדיקה לעשות והאם צריך בכלל בדיקה. אני מציע שתפנה לכירורג ואם יתן לך אפשרויות אבחנתיות ואתה תרצה לדון עליהן תפנה שוב ואני אשמח לענות.
ממצאי בדיקת mri של רקמות רכות של הצוואר טכניקה:סדרות ערכי t2 ,t1 במישורים השונים,t1 כולל הזרקת גדוליניום. התוויה קלינית:ממצאים בפרוטיס לברור. ממצאים: דו"צ בבלוטות הפרוטיס נצפים תהליכים באותות מאוד גבוהים בt2 אשר הינםמעט נמוכים בt1 ולא מתאדרים לאחר גדוליניום. התהליך הגדול מבין הצדדים נמצא מצד ימין קוטרו כ-13 מ"מ ,בנוסף מספר תהליכים קטנים בפרוטיס השטחי מימין ואילו בצד שמאל תהליכים דומים כאשר בנוסף קיים מרכיב עמוק יותר הנמצא באספקט האחורי של בלוטת הפרוטיס,מתמשך לזנב,מימדיו כ-13X11 מ"מ,גבולותיו חדים. בלוטות קטנות בשרשרת האחורית העליון ד"צ סיכום: תהליכים ציסטים דו"צ בלוטות הפרוטיס.לא נצפית היפרטרופיה של שקדי הלוע.
תחסוך קצת כסף תעשה MRI באופן פרטי ושילכו לעזאזל בקופה....