MRI עם הזרקה או בלעדיה

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

23/03/2009 | 22:56 | מאת: אבי

ד"ר הופמן שלום רב , עקב פריצת דיסק וניתוח שלא צלח התבקשתי ע"י הרופא לבצע בדיקת MRI . בעבר כשעשיתי בדיקות אלו לשם החלטה על המשך וסוג טיפול, נעשו הבדיקות עם הזרקת גדוליניום .היות והרופא לא ציין עם הזרקה אאלץ לעשות את הבדיקה באופן הזה(ללא הזרקה). שאלתי : האם ההבדל כ"כ גדול בין הבדיקה עם הזריקה או בלעדיה והאם אתה ממליץ לי לבקש מהרופא לשנות את סוג הבדיקה? תודה אבי

27/03/2009 | 08:55 | מאת: ד"ר חן הופמן

בכל בדיקת MRI לעמוד שדרה לאחר ניתוח יש לבצע גם בדיקה לאחר הזרקה של ח.נ. כדי להבדיל בין שארית דיסק לבין רקמת צלקת מהניתוח. לכל אחת מהאבחנות לעיל הגישה הטיפולית שונה- דיסק לניתוח וצלקת לא.

27/03/2009 | 12:25 | מאת: אבי

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד