פורום רפואת ילדים

42472 הודעות
30003 תשובות מומחה

מנהל פורום רפואת ילדים

שלום, לפעמים יש לי דקירות כאלה באיבר המין תוך כדי שאני הולכת או יושבת וזה פשוט כואב ומציק..אני בדיוק במחזור אבל לא חושבת שזה קשור..קשה לי לעמוד..מה זה יכול להיות

שלום, זה בהחלט יכול להיות קשור לשינויים הורמונליים. אם כואב אז לקחת משהו נגד כאבים

07/11/2018 | 15:03 | מאת: שיר

היי, לאחרונה בשבוע האחרון יש לי כאב בחזה בצד הלב טיפה לחצים ובמקביל כאב בבטן העליונה כמו כאב עוקץ שטיפה גולש לצלעות עשיתי לפני שנה ושנתיים בעקבות כל מיני כאבים אולטרסאונדים לבטן עליונה תחתונה רחם וכליות ולא היה ממצא מיוחד.. מה זה יכול להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מציע לגשת לרופא גסטרו לבירור

07/11/2018 | 12:28 | מאת: אדווה הכהן

שלום, יש לי תינוקת בת חמישה שבועות. חבל הטבור שלה נשר בגיל שבועיים בערך. מאז נשאר בתוך הטבור ( ממש בפנים) כמו מוגלה שקופה/ ירקרקה. אני ממשיכה לחטא את המקום עם קיסם אוזניים מהול באלכוהול אך אני לא רואה שיפור. מה זה יכול להיות? האם זה מסוכן? תודה.

שלום, זה לא מסוכן. יש להמשיך ולטפל באלכוהול עד שיתיבש

שלום, בני בן 5 שנים וחצי בדיוק, נפצע היום ( פצע קטן) באצבע היד מחתיכת ברזל חלוד וכן היה קצת דם נקיתי לו את זה באלכוהול 70% וגם שמתי קצת פולדין האם הוא צריך חיסון לטטנוס במקרה הזה? **הוא קבל את כל החיסונים שצריך לקבל עד כה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם חוסן כמקובל לא צריך כל חיסון

06/11/2018 | 08:47 | מאת: פה והטלפים

שלום האם מחלת הפה והטלפיים הינה מדבקת והאם אפשרי לשלוח לגן ??? לילד בן שנה ו3 הוא כבר עבר חום ו3 ימים של פצעים בגוף ומסביב לפה...תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מחלה מאד מדבקת. כל עוד יש פצעים הוא מדבק

05/11/2018 | 21:16 | מאת: אור

מזה כמה ימים בני מתלונן ששורף לו בפין במקלחת אחרי שמסתבן. מה זה יכול להיות?

שלום, חדירה של מעט סבון לפתח השופכה יכולה לגרום לצריבה.

05/11/2018 | 12:01 | מאת: שלמה

שלום. תינוק בן 11 חודשים ועדיין לא מדבר בכלל. האם יש מקום לדאגה? תודה.

שלום, מוקדם מדי. הניחו לו

שלום הבת שלי בת 3.5 חודשים השתמשתי בתרסיס אף מצורפת תמונה ולא שמתי לב שזה רק מגיל 9 חודשים האם זה מסוכן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לא קרה כלום ואין כל סכנה

04/11/2018 | 20:28 | מאת: ארז

בני בן שנה וחצי חולה מזה כשבועים וחצי - חולי שהחל בצינון ואז בשילשולים של כ 3 ימים שהתפתחו להצטננות + דלקת עיניים, ואז גם פצעים בפה ובלוע, היה עם חום גבוה (מעל 39 ) במשך כ5 ימים, עד שלשום, מאתמו לשיפור בחום אך הילד מאוד חלש ממעט יחסית לאכול והיום שוב שילשל, משתעל ומנוזל , אציין שבהתחשב בחולשה הילד פעיל משחק ומחייך , רק מתעייף במהרה היתה הערכה של הרופא שמדובר במחלת הנשיקה שיצאה שלילית בבדיקות , אך בדיקות אחרות שמחוץ לנורמה : STABS %-DIF – 9.9% (norm = 0-3) LYMPHOCYTES %-DIF 41.9 (norm= 50-70 ATYPICAL LYMPH.%-DIF 6.8% C-REACTIVE PROTEIN – 9.85% (norm =0-0.5 CREATININE 0.16 (norm= 0.67- 1.17 POTASSIUM 5.1 GOT (AST) 68 U/L ALK. PHOSPHATASE 138 U/L אנחנו קצת אובדי עצות לגבי המשך הבירור, ברור שיש פה כמה מדדים שחורגים מהנורמה ומעל הכל ברור שמשהו עובר על הגוף של הקטנצ'יק, אשמח לחווד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מדובר במחלה וירלית ככל הנראה שתחלוף. יש לעיתים מחלות שאנחנו לא ממש יודעים לאבחן והן חולפות למרות שהילד היה מאד חולה

06/11/2018 | 17:41 | מאת: ארז

האם החולי המתמשך והמעגלי( 3 סבבים של שלשול וחום ) הם " נורמליים"? האם ממליץ על דרכים לתמיכה במערכת החיסונית בגיל הזה? וכמו כן האם מומלץ לבדוק שנית את המדדים הנל אחרי שהתסמינים יעברו?

שלום בני רץ ונשרט בעורפו בקוצים של עץ (מצ"ב תמונה) כיוון שאני יודע שישנם צמחים רעילים רציתי לשאול האם צריך בדיקה או לא (כי אני לא יודע אם הרעל עובר רק באכילה וכד' או לא) תודה רבה, אסף נ.ב. במידה ולא מצריך טיפול מיוחד מה ניתן לעשות על מנת להקבל על כאבו

כיוון שהתמונה לא הועלתה שולח קישורים: https://ibb.co/dd3s2f https://ibb.co/my3s2f תודה שוב

שלום, חיטוי מקומי ושטיפה בלבד.

03/11/2018 | 18:41 | מאת: חן

רציתי לדעת למה כל פעם אני מרגישה כזה תחושה של בחילה גם בלי נסיעות או אם אכלתי כל מיני דברים! לפעמים אני מרגישה את זה בפתאומיות אבל אני לא מקיאה אחרי זה מה זה אומר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, זה לא אומר דבר. ניתן לגשת לרופא גסטרו ולנסות לברר רגישויות למזונות מסוימים.

03/11/2018 | 13:46 | מאת: מיכל

ילידת 59 וצריכה להתחסן נגד חצבת. ביתי צריכה ללדת תוך 10 ימים ואני צריכה לעזור ןלטפל בתינוקת. מותר לי להתחסן מבלי לסכן את התינוקת שרק נולדה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כן את יכולה להתחסן ללא חשש

01/11/2018 | 15:48 | מאת: אלינה

שלום, תינוקת בת שלושה שבועות ניזונה מהנקה + מטרנה. כבר 4 ימים בלי יציאה של קקי. חשוב לציין שיוצאים לה המון גזים עם ריח לא טוב. האם הדבר תקין? האם ניתן להקל עליה? תודה!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ניתן להקל ע"י חצי נר גליצרין לתינוקות חתוך לאורך.

שלום, בני בן ה-10. סובל מזה כ-10 ימים מכאבי בטן התקפיים,ממוקדם באיזור הטבור,לעיתים הוא מרגיש כאבים בבטן העליונה בצד ימין /שמאל. לעיתים הכאב מלווה בבחילות.ללא חום,ללא הקאות,יציאה רגילה. בדיקות דם תקינות,בבדיקה us הכל תקין פרט לכך שהודגמה הרחבה קלה של אגן הכליה מצד שמאל. מה משמעות של הממצא הזה? האם זה בעייתי? האם זה מצריך מעקב של נפרולוג.אציין כי שתן לכללית תקין. לפני שנה עבר קריתת אפנדיטיטיס עם פתיחת בטן. מהלך תקין. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הרחבת האגן בכליה מחייבת מעקב של נפרולוג לפחות לתקופה עד שיוחלט שאין כל בעיה. הכאבים יכולים להיות סתם ממשהו וירלי.אם כל הבדיקות תקינות הרי שזה יחלוף עם הזמן

שלום לכולם לבן שלי יצא אתמול פצעים על הפה והלחיים סביב הפה והרופאה אמרה שאותו דבר יש לו בגרון ואין לזה טיפול, בנוסף שלילד יש חום וכנראה שכל זה זה וירוס. מה אפשר לעשות כדי להקל עליו מהכאבים בגרון הוא לא מפסיק לרייר ולבכות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, את יכולה לקנות טיפות טראומיל לבליעה דרך הפה ולתת לו 10 טיפות במעט מים כל חצי שעה למשך מספר שעות.

31/10/2018 | 10:48 | מאת: הדס

יש לי תינוקת בת שמונה חודשים מסרבת למוצקים שאוכלת אוכלת ממש מעט כפית אני שומעת קולות בליעה והיא מראה סימנים של כאב... מקבלת חלב שאוב עם קורנפלור שגם אותו בקושי אוכלת ... כ600 מל ביממה . שוקלת 8.4 נולדה 4 ... מקבלת לוסק 10 מג בבוקר .. הלילות סיוט אוכלת ואז מקשיתה את הגב במשך שעה ולא נרדמת. שאלתי האם זה ריפלוקס אם כן למה הלוסק לא עוזר, ניסיתי זאנטק יום אחד שהחמיר את המצב כשתעלה המון מופלאה המון. מה עוד אפשר לעשות...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אכן נשמע שמדובר ברפלוקס. אני מטפל בבעיהת ע:"י טיפול הומיאופתי שעובד מאד יפה במרבית המקרים. אשמח לעזור גם לכם

31/10/2018 | 09:42 | מאת: שני

שלום ביתי בת 4 מתלוננת על כאב ראש לא באופן סדיר בסהכ היא התלוננה 4 פעמים בהפרשים של שבוע וחצי -שבועיים בנוסף התלוננה על כאב באף האםיש קשר בין השנים ?ואם צריך לבדוק ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, החיבור היחיד בין האף לכאבי הראש זה סינוסיטיס. כמובן שיכולים להיות גורמים נוספים כמו ראייה ועוד.

התינוק שלנו בן חודש, מדי פעם במהלך הנקה משתנק. אני מרימה אותו על הכתף, הוא חוזר לנשום מיד ורוצה להמשיך לינוק. היום הוא השתנק פתאום במהלך החלפת חיתול, אני חושבת שפלט ונשם את הנוזלים. הוא השתעל במשך כמה דקות, יצאה קצת נזלת מהאף ורוק מהפה. החזקנו אותו במנח אנכי על הכתף שלנו. הוא קצת בכה ואז נרדם. החזקתי אותו בתנוחות שונות (אנכי, שכיבה על הצד ועל הגב), הוא המשיך להשתעל קצת מדי פעם. אחרי שנרדם, בהתחלה הנשימה הייתה מהירה, עכשיו הוא ישן ונראה כרגיל. לא הכחיל או האדים. האם יש צורך להעיר אותו? לקחת לבדיקה? בימים האחרונים אפיזודות השינה שלו היו עד שעה וחצי. אם הוא יישן עכשיו לזמן ארוך יותר יש סיבה לדאוג? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בהחלט יתכן והוא סובל מרפלוקס ואז תוכן קיבה עולה לו לושט והוא שואף אותו ומשתנק. שווה לגשת לרופא המטפל

שלום רב בני בן 14 . 1.75 סמ , 85 ק״ג. בחודשיים האחרונים החל לסבול מסחרחורות: לעיתים על הבוקר לאחר שינה , ההרגשה נמשכת לעיתים מס שעות עד הערב ( הוא מתלונן בבית הספר אבל לא רואה ירידה בתפקוד ) ישנם ימים ללא כל תלונה לעיתים אפיזודות של כמה דקות הערכה שלי אחת לשבועיים .( כאמור בחודשיים האחרונים) לעיתים גם מתלונן על כאב ראש בשינוי תנוחה ( פעם בשבועיים( לציין כי הוא רוב זמנו מבלה באקס בוקס בשכיבה בתנוחת שיזוף מה לעשות ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לצמצם את שעות האקס בוקס ולעשות בדיקותץ דם לראות שהוא לא אנמי

29/10/2018 | 08:00 | מאת: Alkp גבוה לילד

היי, עשינו בדיקות דם לילד עקב שלשולים חוזרים. בבדיקה התגלה ערך alkp גבוה מאוד 11,151 אני ממש חוששת. תפקודי כבד אמרה שתקינים. שלחה לבדיקה חוזרת ובדיקות נוספות. על מה זה יכול להעיד? תודה ויום טוב.

לקריאה נוספת והעמקה
29/10/2018 | 08:02 | מאת: בן שנה וחצי

הילד בן שנה וחצי

שלום, לרוב אצל ילדים זה נובע מגידילה של העצמות. נמתין לבדיקה חוזרת.

שלום, בהחלט יתכן וזה לא דבר מדאיג. תחזרו על הבדיקה ונראה.

28/10/2018 | 23:59 | מאת: מיים הילד בן שמונה שותה יותר מעשרה בקבוקי מים קטנים ביום

הילד בן שמונה, בדרך כלל לא שותה הרבה באופן חריג, לא אוכל ירקות בכלל, כן אוכל בשר, גבינות וביצים. מזה ארבעה ימים שותה מעל 10 בקבוקי מים קטנים ביום. לא ברורה הסיבה, ערך הבוקר בדיקת דם נשללה סכרת (יצא 83). מה זה יכול להיות? איזה בדיקות צריך לעשות? למה לעזזל אני לא מצליחה לשלוח את השאלה הזאת וכל הזמן מקבלת הודעות שיש למלא לפחות 20 תווים?!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, זה יכול להיות משהו התנהגותי אבל אם שללתם סכרת הרי שאין כנראה בעיה מיוחדת וכמו שזה בא כך זה יעלם.

28/10/2018 | 23:05 | מאת: חום 8 ימים בילד בן 3

שלום ד ר! ילד הן 3 8 ימים עם חום, מסרב כבר לקחת מורידי חום... ביום ה6 לחום, עלה ל40.2, נסענו למיון, שם נאמר דלקת ויראלית ( לא יודעת איפה), יש לציין כי, הגרון תקין, ריאות גם ובדיקת שתן גם תקינה. הרופאה במיון שמה לב שהשפתיים שלו בורדו.. ( לפני שנה וחצי היה לו קרופ/ סטרידור קשה עד כדי אישפוז בטיפול נמרץ, אז גם היו לו בפתיים ועיניים בצבע בורדו ואני חחשתי לקוואסאקי) הילד כל הזמן עושה גרפסים, מתחילת המחלה.... וביומיים האחרונים שוכב על הברכיים וסובל!!! יש לציין ששבועיים קודם למחלה הנוכחית היה לו גסטרואינטריטיס קשה מלווה בחום, הקאות ושילשולמם כשבוע..... לא יודעת מה לעשות ולמי לפנות כבר ( אולי אני דואגת יותר מדי), אבל אני יותר ממודאגת!!! אודה על תשומת הלב!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כמובן שהתשובה שלי אינה באה להחליף בדיקה רפואית מסודרת. כדאי תמיד לשוב לבדיקת רופא אם לאחר מספר ימים אין הטבה. במיוחד אם הוא שוכב מקופל על הבטן. כמובן שזה יכול להיות מחלה וירלית אבל מגיע לו גם סונאר של הבטן לשלול בעיה אחרת.

27/10/2018 | 21:54 | מאת: יויו

האם הגיוני שתינוקת בת שנה לא עשתה קקי כבר כ- 30 שעות? או שמשהו לא תקין? היא רגועה, חיונית ואוכלת כרגיל לתשובתכם המהירה אודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בודאי. במיוחד אם היא על הנקה יכול להיות 6 יציאות ביום או יציאה פעם ב 6 ימים.

25/10/2018 | 16:22 | מאת: אילנה

איך מכינים התרופה לתינוק בן שנה וחודשים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ממיסים במיים.

שלום, ביתי בת כמעט שבועיים, נולדה במשקל 3270, כעבור יומיים 3054, שלושה ימים מאוחר יותר 3045 וכעבור 6 ימים 3100. הכלכלה מורכבת מחלב אם בלבד, מספר יציאות רב ביממה (כ-7 ליום, צבע חרדל, מעט רירי), נותנת שתן היטב. אשמח לחוות דעתך, תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, נשמע תקין. בהתחלה יש ירידה במשקל והיא עכשיו מתחילה את העלייה.

שלום אני בטיול שנתי והכנת לי נס קפה והבעיה שגילתי שהשאירו את החלב מחוץ למקרר כמה שעות והיה יחסית חם בערב. ואחרי כמה שעות הרגשתי תחושות בחילה וחולשה בגוף.האם הוא מקולקל?ומה אני צריכה לעשות בנוגע לבחילות

לקריאה נוספת והעמקה

מוסיפה..שבמהלך היום הרגשתי צורך להקיא ולא הקאתי כי לא הצלחתי. פשוט הרגשתי אי נוחות בבטן ..והרגשה מוזרה בגרון..תוכל לעזור לי להתמודד? מציינת שעבר רק יום וזה לא עבר

שלום, אכן יכולצלהיות שהתקלקל ואז זה יעבור תוך מספר שעות או שתקיאי. בכל מקרה זה חולף לבד.

24/10/2018 | 12:25 | מאת: עירית

שלום, בן 2.5 מרייר מאז שנולד.. עד לא מזמן האמנו שזה מאחר וצמחו לו שיניים אך כבר תקופה ארוכה שלא יותאות שיניים והוא ממשיך לרייר. אציין שבדכ בריא ולא מנוזל, ללא דלקות אוזניים. היו ועדיין רגישויות בבטן . לאחר בדיקת רופא אאג נשלחנו לצילום. הרופא טוען שהשקדים מוגדלים וכן שקד שלישי קיים ומוגדל. אוכל טוב אוכך בריא לרוב. ילד אנרגטי ופעיל מאוד. האם יש המלצה גורפת להסרת השקדים? האם ישנו טיפול אלטרנטיבי? האם באמת מוצרי חלב הפ גורם משמעותי לכך? אוכל בעיקר יוגורט לבן או אקטימל לפעמים קוטג או גבינה בגן . עדיין שותה בקבוק מטרנה צמחי (מדולל) לפני שינה ובבוקר. מה ניתן לעשות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, האוכל אינו גורם לכך וגם לא מאכלי החלב. בהחלט יש טיפול מוצלח בהומאיוןפתיה כדי לצמק את השקד השלישי ולא צריך להגיע לניתוח. אשמח לעזור

23/10/2018 | 14:32 | מאת: אורטל 30

היי מתי מומלץ לעשות עגילים לתינוקת? בגיל חצי שנה ( בגלל המנה השלישית של הטטנוס) או לפני? תודה

שלום, אין לי המלצה על הנושא הזה. אין קשר לטטנוס

23/10/2018 | 11:21 | מאת: אמא

היי דר', הבת שלי בת 1.9, מיום שבת עד אתמול עם חום, הייתה אצל הרופא שאבחן דלקת גרון ויראלית. העניין הוא שהיא סובלת מכאבי בטן, מתפטלת ובוכה בלילות, עושה הרבה פוקים אבל מצליחה לעשות קקי רק פעם ביומיים (לעומת 3 פעמים ביום בתקופה בריאה). האם יתכן קשר בין דלקת גרון לבין כאב בטן ואיך ניתן להקל בגיל הזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יתכן וכאבי הבטן הם חלק מהמחלה הוירלית. ניתן לעזור ע"י מתן נורופן ואקמולי.

23/10/2018 | 00:04 | מאת: אמא טרייה

שלום רב התינוק שלי נולד בשבוע 37 לידה טבעית. גוון העור שלו בימים הראשונות היה מאוד אדום. כיום הוא בן שלושה שבועות ועדיין הוא נראה אדום במיוחד כשהוא בוכה. מאז לידתו צבע שק האשכים שלו מאוד כהה ואינו תואם את צבע גופו. מה זה יכול להיות? והאם צבע האשכים הוא זה שקובע את גוון עור התינוק?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הצבע האדום הוא בגלל ההמוגלובין הגבוה שיש לתינוק שילך וירד עם הזמן. אכן לרוב הגוון צבע של האשכים הוא גם גוון העור העתידי

22/10/2018 | 21:14 | מאת: ריקי

שלום רב יש לי ילד בן 11שכבר שבוע יש לו נזלת צהובה והיא ככה במשך כל היום הוא מתפקד כרגיל ואין לו חום או חולשה האם הוא צריך אנטיביוטיקה או שזה יעבור לבד?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, נזלת צהובה משמע מוגלה וזיהום. ניתן להמתין עוד מספר ימים לראות אם זה חולף אבל אם לא יש מקום לתת אנטיביוטיקה כדי שזה לא יהפוך לסינוסיטיס

22/10/2018 | 20:40 | מאת: חן

הבן שלי בן 3 וכל היום נוזל לו רוק מהפה אני נותנת לו מוצץ כי כך לפחות הרוק לא יוצא מהפה אבל בגן ובכלל אומרים הוא כבר גדול למה מוצץ . מצד אחד ברור שאני חושבת שהוא גדול ולא צריך מוצץ מצד דני כל היום להיות רטוב מרוק זה לא טוב גם מה לעשות? ואיך ניתן לגרום לכך שלא יהיה רטוב מרוק כל היום?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יתכן והוא סובל מהגדלת שקד שלישי ולפיכך נושם עם פה פתוח ולא דרך האף ואז אינו בולע את הרוק.

22/10/2018 | 20:22 | מאת: שני

ערב טוב, בתי בת השנתיים חזרה אתמול מהגן והרגישה קצת חמימה בערך בשעה 5 .. לקראת 7 בערב כבר הייתה עם חום 39.2 הבאנו לה משכך והחום לא חזר עד 6 בבוקר, ועבר לבד תוך חצי שעה. במהלך כל היום לא היה חום עד ששוב חזר בשעה 16:00. החום נע בין 37.8 -38.4 . עד שהבאתי לה לפני השינה משכך. חשוב לציין שאין שום תסמינים נוספים, לא יוצאות שיניים, האוזניים נראות בסדר והיא גם לא מתלוננת על שום דבר. כמובן משחקת ומשתוללת כרגיל. יתכן שזה וירוס ? או תסמין מקדים למשהו אחר?

שלום, בהחלט מתאים למחלה וירלית.

22/10/2018 | 14:40 | מאת: סבתא

נכדתי בת שנה חלתה בהפה והגפיים לפני שבוע. מיום רביעי אין חום. רוב הפצעים כבר התייבשו יש עוד מספר פצעים שעדיין לא הגלידו . הלילה חזר לה החום וגם היום בבוקר. חום של מעל 38. מה יכולה להיות הסיבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, היא פשוט עוד לא החלימה ולכן זה כך

21/10/2018 | 04:08 | מאת: עדי

בתי בת ה2 וחצי סובלת מריח רע מאוד של גזים. והרבה גזים. מציינת כי היא הימה פעוטה באחוזום גבוה, 90. זאת למרות שהיא אוכלת מאוד מסודר, אוכל מגוון ובריא ברובו (לא מתוקים וכדומה). מרגיש לי כי לא הגיוני שמהתזונה שהיא אוכלת בבית, ובמעון (ידועה לי התפריט) היא מגיעה לריחות כאלה וכן נמצאת באחוזון כזה. מרגיש לי כאילו אולי קיימת רגישות שאני לא מודעת אליה. מציינת כי עשיתי בדיקה לאלרגיה לצליאק ויצא תקין. תודה על העזרה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, נסו לתת לה לתקופה של מספר שבועות פרוביוטיקה לילדים. זה בהחלט יכול לשפר את המצב

20/10/2018 | 20:54 | מאת: מירי

ביתי בת ה4 לפני איזה יומיים משתעלת רגיל ואז היום (20.10 היא חמה בפנים והגוף לגמרי רגיל והיא רועדת.. מה עושים?

שלום, נותנים להורדת חום והולכים לקופת החולים לבדיקה.

20/10/2018 | 17:58 | מאת: יפעת

שלום רב בתי בת שנה ו8 חודשים,הולכת,רצה ומקםצת ללא בעיה,אך שמתי לב שיש לה פרונציה ב2 כפות הרגליים....האם יש דרך לתקן זאת? תודה

שלום, יש להראות את זה לאורטופד מומחה לילדים. רק הוא יכול לקבוע אם יש בעיה ואם צריך לתקן

הייי.. יוצא לי פצעים בגרון וכל השקדים שלחח אדומים .. בנוסף לכך יש לי כתמים לבנים על הלשון וגם צהוב , רציתי לדעת מה זה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, צריך לעשות משטח גרון ויתכן ומדובר בחיידק וצורך בטיפול אנטיביוטי

17/10/2018 | 22:14 | מאת: ליטל פניו

לביתי בת ה4.5 חודשים החל חום בשעות הערב ויש לציין שהיא מנוזלת מהבוקר נזלת שקופה האם כדאי לגשת לרופא או להתמודד בבית? זו ילדה רביעית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, להתמודד בבית. קרוב לודאי מחלה וירלית שתחלוף

21/10/2018 | 12:37 | מאת: ליטל פניו

תודה על המענה המהיר! היא הוציא שתי שיניים בשבת😀

שלום רב, בני בן שנה ועשרה חוד' , תודה לאל בסדר גמור. שמתי לב שכאשר הוא משתולל ומשחק הידיים שלו קרות יותר, הוא מזיע בשאר חלקי הגוף, אני ממש מודאגת, אודה לעזרה. למענה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין כל מקום לדאגה. תקין לגמרי

17/10/2018 | 08:43 | מאת: שמעון

לפני יומיים התחילה לביתי פריחה קלה, היינו אצל הרופא שאמר שזה בעקבות החיסון ושזה יעבור בעוד יומיים. חלפו יומיים התינוקת בשיא פריחתה (כל הגוף). מה לעשות,?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, להמתין בסבלנות וזה יעבור.

16/10/2018 | 21:03 | מאת: ניני

שלום לצערי ילדיי נדבקים די הרבה בתולעים. (לא סגורה על מי מדביק את מי כל הזמן) הם בני 5 ושנתיים וחצי. כל חודש וחצי בערך אני נותנת להם ורומקס וכמובן מקפידה על טיפול חוזר, הרתחה של כל המצעים, לבנים מגבות וכו. מקפידה על נטילת ציפורניים ושטיפת הידיים לפני כל ארוחה. השאלה שלי- האם מותר לתת להם ורומקס באופן קבוע למניעת ההדבקויות?? או שאחרי זמן מה היעילות תחלוף? זה ממש נורא. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ממש לא נותנים ורמוקס באופן קבוע. ניתן לתת תכשיר הומאיופתי למניעת הדבקה חוזרת בשם R56

היי מותר להעלות תינוק בן 4 חודשים במעלית לקומה 45?או שהמהירות של המעלית והגובה בעייתים?

שלום, אין שום בעיה

16/10/2018 | 10:03 | מאת: משה

שלום יש לי תינוק בן 5 חודשים שלוקח אומפרידזול לרפלוקס. לפעמים פולט קצת ולפעמים הרבה, בעיקר אם שמים על הבטן חצי שעה אחרי אוכל. אם מחזיקים בתנוחה מאונכת או על הגב הרבה זמן אחרי האוכל הוא לא פולט אבל אז יוצא שבזמן הערות הוא מפספס שהייה על הבטן כדי שלא יפלוט. האם להעביר אותו לתמל נגד פליטות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בהחלט ניתן לעבור לתמל AR בתנאי שזה לא יעשה לו עצירות

15/10/2018 | 22:15 | מאת: נעמי

תינוקת בת חודשים וחצי מרבה בלהוציא לשון האם יש מקום לדאגה?

שלום, אין מקום לדאגה

15/10/2018 | 20:50 | מאת: טליה

שלום, יש לי תינוקת בת 4 חודשים ושבוע ימים. לחיוב- מחייכת, צוחקת בקול (אם כי מעט) ותופסת חפצים, אולם מנגד- קשר העין שלה אינו עקבי ולפעמים ממש לא מוכנה להביט בפני האדם המחזיק אותה, אינה מסובבת ראשה לחיפוש אחר מקור רעש, ממלמלת רק אההה (אין קולות אחרים) וכן ממעטת מאוד לבכות ונרדמת בכוחות עצמה מרגע לידתה. האם לאור האמור יש מקום לדעתך לשקול בירור התפתחותי? האם סימנים אלה עשויים להצביע על אוטיזם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ממש לא. היא קטנה מדי ועד כה הכל נשמע תקין. הניחו לה

15/10/2018 | 11:59 | מאת: רעות

היי תינוק בן חודשיים שנעקץ ע"י פרעוש. האם מסוכן? דורש טיפול מיוחד? מפחדת שיקרה שוב עדיין יש מעט פרעושים בבית

שלום, לא יקרה לו כלום אבל יש להקפיד על הדברה של הבית.

14/10/2018 | 22:51 | מאת: שהם

שלום רב בני בן ה-9 מתלונן מזה יותר משנתיים על כאבים ברגליים בעיקר בשעות הערב באזור השוק והקרסוליים ובבוקר הכאבים חולפים. תדירות הכאבים אחת ל4-5 ימים. נשמח לעצתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, נשמע כמו כאבי גדילה וזה אופייני בעיקר בערב.

14/10/2018 | 22:16 | מאת: לילך

היי , אני ילידת שנת 1984, לפי אמא שלי חוסנתי בכל החיסונים שדרשו ממנה בזמנו, יש את פנקס החיסונים אצלי אבל לא ברור לי אם חוסנתי נגד חצבת או לא.. אני לא צליחה לצרף תתמונות מהעמודים של הפנקס למי אני יכולה לשלוח אותם שיםענח לי אם חוסנתי נגד חצבת או לא? תודה

אין לו שום רגישות מוכרת למזון. אשמח לדעת האם זוהי תופעה מוכרת ועל מה היא מעידה?