רפלוקס

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

08/09/2003 | 13:03 | מאת: סיגל

אנא פרט מה הסימנים של רפלוקס של הקיבה לושט וכיצד בודקים זאת ודרך טיפול תודה

שלום, רפלוקס קיבתי וישטי מתבטא לרוב בפליטות מרובות. מצב זה קיים אצל תינוקות רבים ועד גיל 1/2 שנה הוא נחשב סביר בתנאי שמתקיימים מספר תנאים- התינוק עולה יפה במשקל, אין תסמינים ריאתיים כמו דלקות ריאה חוזרות או תופעות אסטמטיות, ואין הכחלות או הפסקות נשימה המסכנות חיים. הבירור כולל בליעת בריום ושיקוף רנטגן, מיפוי חלב, והחשוב מכל ניטור עם אלקטרודה בושט למשך 24 שעות אחר חומציות הושט. הטיפול לרוב שמרני-תרופתי, ובמקרים קשים ניתוחי.

מנהל פורום רפואת ילדים