איתור קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

10/01/2002 | 13:41 | מאת: רותי

שלום רב, אני אם ל- 4 ילדייים בני בן ה-5 השלישי במספר, בגן חובה. הגננת מתלוננת על כך שלדעתה הילד לא נמאצ בריכוז בעת משימות קבוצתיות כאשר הוא אחד לאחד - הוא מבין, , יודע ומבצע, טוענת שיש לו הרבה מאוד ידע, אך הידע לא יוצא החוצה בקבוצה. כאשר מגיע הילד לגן, הוא אינו יושב ומשחק במשחקים דידקטים, משחקים שדורשים ריכוז הוא מעדיף לשחק במחשב, בקוביות ענקיות וכו', היא טוענת גם שהציורים שלו הם לא ציורים שמתאימים לגיל 5 הם לא עשירים מספיק, וגם כאשר הוא משרטט קוים ו/או מצייר קווים הקוים הם בצורת "רעד". בבית - בבית הוא ילד מקסים מפונק, ומתפנק, נכון הוא מרבה לשחק במחשב ומעט מאוד במשחקי "קופסא" הוא מרכיב נפלא פזלים, הוא גוזר, ומבצע משחקי יצירה עם אחותו הגדולה ו/או איתי לפעמים. שאלתי העיקרית היא האם יש מקום לקחת את הילד לאבחון או שזה עדיין מוקדם. אני חייבת לציין שהילד לא עולה שנה הבאה לכיתה א' מכיוון שהוא צעיר עדיין הוא יליד 12/96 ולכן הוא יישאר עוד שנה בגן חובה. אשמח לקבל תשובתכם בהקדם. תודה רבה רותי

13/01/2002 | 00:56 | מאת: ד"ר הדר ירדני

רותי יקרה, ניתן לפנות עם הילד לאבחון וגם ניתן להמתין עוד מעט, לתחילת שנה הבאה. בכל אופן כדאי לקבל מהגננת מכתב המפרט את כל הממצאים וההתרשמות שלה מהילד. לאחר מכן לבקש מרופא הילדים הפנייה להתפתחות הילד. בברכה,

מנהל פורום רפואת ילדים