מחלת הפה והטלפיים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

09/01/2002 | 11:44 | מאת: דש

שלום, בני בן שנה נמצא במעון וקיבל פצעים בפה עפ"י בדיקת רופאת הילדים נקבע שיש לו מחלת הפה וטלפיים , הטיפול שקיבל הוא למרוח משחה פעמים ביום למריחה בחלל הפה. זה כבר חמישה ימים שהוא מקבל את הטיפול ולא מבקר בגן. שאלתי האם הטיפול המשחתי אכן אמור לעזור בריפוי הפצעים או שיש עוד טיפול שיכול לזרז את ההחלמה. יש לציין שהילד ממש לא שקט , האם הפצעים האלו כואבים או שורפים ? אשמח לקבל תשובה תודה.

09/01/2002 | 20:47 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

ישנו בלבול לעיתים קרובות בנושא מחלות הגורמות לפצעים בחלל הפה. "מחלת הפה והטלפיים" גורמת בד"כ לפצעים בחלל הפה כולל הלשון, הלחיים הפנימיות, החיך וכן ע"פ כפות הידיים והרגליים. קייות מחלות די זהות כגון הרפס או מחלות נוספות הגורמות לפצעים בחלל הפה. המשותף לכולם הוא היותם מחלה וויראלית החולפת מעצמה. בזיהום בהרפס ישנו טיפול ע"י משחהמיוחדת אך בשאר המחלות הטיפול צריך להיות להקלה בלבד, עד שתחלוף המחלה לאחר מס ימים. בד"כ רושמים תרופות עם כמות מסויימת של חומר מרדים כך שהכאבים ייפסקו. לא כדאי להשתמש לאורך זמן שכן חוסר התחושה בחלל הפה עלול לגרום לפציעה עצמית. כשאין כבר חום ניתן כבר ללכת לגן בכפוף למצבו הכללי של הילד. הפצעים אכן כואבים וגורמים לאי שקט. אין טיפול נוסף היכול לקצר את משך המחלה (הדבר נכון כנראה גם לגבי חלב עיזים האופנתי כיום בקרב הציבור).

מנהל פורום רפואת ילדים