תינוקת משתעלת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

08/01/2002 | 16:49 | מאת: chana

בתי בת חודשים וכבר שבועיים שהיא משתעלת מאוד חזק רופא שבדק אמר שהראות נקיות אבל שתיקח אנטיביוטיקה כי היינו לפני טיסה, זה לא עזר והוא החליף אנטיביוטיקה גם זה לא עזר והוא שלח לצילום חזה , והראות נקיות לקחו ספירת דם וזה ווירלי התינוקת ממשיכה להשתעל יותר חזק ואף יש לה חום הרופא אמר שאם זה ימשך כך עד מחר הוא יתן אנטיביוטיקה שאלתי היא מה לעשות ? אם זה ווירלי אז למה אנטיביוטיקה ? ואם אנטיביטיקה אז למה היא לא עזרה בהתחלה?

09/01/2002 | 20:50 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

את שואלת שאלה מצוינת. אם החשד הוא למחלה וויראלית אין צורך באנטיביוטיקה. וזו אכן לא תסייע למחלה וויראלית (זו כנראה הסיבה שלא עזר מלכתחילה). צלום חזה תקין וספירת הדם תקינה. כדאי להמתין בסבלנות. לעיתים כשיש שיעול ממושך עולה החשד בכ"ז למחלה חיידקית וכנראה זו הסיבה שניתנה אנטיביוטיקה.

מנהל פורום רפואת ילדים