האכלת תינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

08/01/2002 | 00:11 | מאת: נועם

שלום, יש לי תינוקת בת 10 שבועות, לאחרונה התינוקת דרשה לאכול כל שעתיים וסבלה מגזים ופליטות מרובות. לאחר התייעצות עם רופא הילדים, הבנו שעלינו להאכיל אותה כל 3 + שעות. אתמול התחלנו במשימה שתחילה הייתה קשה אך בעזרת התמדה ונחישות התינוקת התרגלה לאכול כל שלוש שעות. אבל (ותמיד יש אבל) עדיין קורים מקרים בהם הילדה מבקשת לאכול לפני תום ה 3 שעות. שאלתי היא האם נית לתת לתינוקת בקבוק מים פושרים במקום על מנת למשוך את הזמן עד ה 3 שעות? בתודה מראש נועם

08/01/2002 | 20:03 | מאת: ד"ר הדר ירדני

נועם יקר/ה, ניתן בהחלט לתת מעט מים, אך יש לזכור שלעיתים זה יכול לגרום להרגשת מלאות ושובע וירידה בתאבון בארוחה שלאחר מכן, או בדחייתה. בברכה,

מנהל פורום רפואת ילדים