חשש לבעיות עיכול אצל תינוק

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

07/01/2002 | 21:24 | מאת: רונית

יש לי תינוק בן ארבעה חודשים. עד אתמול הוא אכל סימילאק טופ, ועלה יפה במשקל. כמו- כן ,עד לפני כשבועיים הייתה לו יציאה אחת ביום. ומאז החלו יציאות במהלך או לאחר כל ארוחה. חלק מן היציאות היו מעט מימיות. כמו- כן הוא החל להתכווץ במהלך האוכל, לבכות ואף לצרוח. ערכנו לו בדיקות צואה לתרבית וצואה לדם סמוי, והכל יצא תקין. לאחר התייעצות עם הרופאה המטפלת החלטתי, על סמך תחושת בטן, שהתופעה נובעת מרגישות לחלב, ואתמול בערב החלפתי לו את המזון לאיזומיל (על בסיס צימחי). לבנתיים רוב התופעות לא חלפו, ההאכלה שלו נותרה עיניין מתסכל עבור שנינו והצואה שלו הפכה מימית וכהה יותר. ראוי לציין כי הוא מכניס הרבה ידיים לפה ומחכך הרבה את החניכיים, ולעיתים אף צועק ולועס את פיטמת הבקבוק. ולבסוף, שאלותיי הן:ממה נובעות התופעות בהן אני נתקלת (וירוס, שיניים, או רגישות לחלב) ? והאם רצוי להמשיך לתת לו תחליף חלב פרה? אודה לכם על תשובתכם בהקדם האפשרי. רונית

08/01/2002 | 19:39 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

לא נראה שקיימת מחלת מעיים כלשהי או בעיות מעיים. תרבית הצואה תקינה (אינני מבין מדוע דם סמוי אך ניחא). ייתכן אמנם שיש זיהום וויראלי המתבטא בעלייה בתדירות היציאות אך הדבר אמור להימשך מס ימים בלבד. לא נראה שיש בעיה של רגישות כלשהי לחלבון החלב- הוא קיבל סימילק מגיל 0 ללא בעיות. לא הייתי משנה כלכלהסתם כך.סביר שהשינויים כעת נובעים מההחלפה לאיזומיל. ניתן לחזור לפורמולה רגילה. הכנסת הידיים לפה היא תנועה אפיינית לילדים בגיל זה ואיננה קשורה לבקיעת שיניים דווקא. בכל מקרה, שינויי יציאות אינן נגרמות עקב בקיעת שיניים.

08/01/2002 | 21:39 | מאת: רונית

ראשית תודה על ההתייחסות. לא ברור לי מדברייך ממה כן נגרם השינויי הפיתאומי בכמות היציאות ובמרקמן כך פתאום (הרבה לפני החלפת המזון לאיזומיל), והאם אתה ממליץ לחזור לחלב הפרה ? כמו כן אודה לך באם תוכל לפרט את חסרונות המזון הצימחי, כיוון שקיימת סברה שלא רצוי להתחיל לתת אותו לפני גיל שישה חודשים. בתודה מראש.

מנהל פורום רפואת ילדים