הזעת יתר

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

06/01/2002 | 21:09 | מאת: גל

בני בן 3 וחצי . בכל פעם שהילד נרדם הוא מתחיל להזיע בראש בצורה מופרזת, ממש כל השיער רטוב וכן הסדין והחולצה והדבר קורה גם במזג אויר קר. שאלתי את רופא הילדים על כך ותשובתו היתה כי הדבר יכול להצביע על בעיה בלב, ומאחר ואין לבני בעיה בלב אין מה לעשות... האם תופעה כזו נורמאלית אצל ילדים? האם ההזעה יכולה להצביע על בעיה כלשהי? האם צריך לבצע בדיקות כלשהן? האם יש דרך למנוע את התופעה? תודה על תשובתכם מראש.

06/01/2002 | 21:40 | מאת: ד"ר הדר ירדני

גל יקר/ה, הזעת יתר בלילה יכולה להיות עקב הלבשת יתר, חימום יתר וכדומה. ישנן מספר סיבות להזעת יתר, אך את/ה מתאר/ת הזעה רק בלילה ורוב המקרים יגרמו להזעה במשך כל היום. האם הילד בריא ? כלומר - אוכל היטב ? ללא חום ? לא ירד במשקל לאחרונה, לא מתלונן על חולשה ? אתם לא רואים שיש הגדלת בלוטות לימפה ? וכדומה ? באם אין כל תלונה במשך היום ומדובר בילד בריא, ואכן התופעה היא רק לילית, הייתי מחפשת גורם סביבתי כמו לבוש, חמום וכדומה. בברכה,

10/01/2002 | 21:21 | מאת: גל

מדובר בילד בריא שלא שינה את הרגליו ולא מתלונן על חולשה או טענה אחרת . איך ניתן לדעת אם יש הגדלה של בלוטות לימפה? מדובר בהזעה בזמן שנרדם והוא לובש פיג'מה בלבד (ללא גופיה) כך שלא בצורה יתרה...והבית מחומם לטמפ' של 22 מעלות, כך שאין גם חימום יתר...ומדובר בתופעה שמופיעה מאז שנולד ללא קשר לטמפרטורה או עונה בשנה.

מנהל פורום רפואת ילדים