שחפת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

05/01/2002 | 20:49 | מאת: יעל

יש לנו תינוק בן 6 חודשים, מכר קרוב משפחה בן 72 חלה בילדותו בשחפת ופוליו, והוא מאוד השתעל לאחרונה (הוא גם מעשן כבד), והוא אושפז לפני כשבוע ויש חשש שהמחלה פרצה שוב. שהינו איתו אני, בעלי והילד כשעתיים בשבוע באותו הבית, והא השתעל לידינו והוא נגע ביד בתינוק. האם יש חשש של הידבקות במחלה? כיצד היא עוברת? האם כשהמחלה רדומה היא מדבקת? האם החיסון שלי ושל בעלי יעיל? האם יש לנקוט בצעד כלשהוא לגבי התינוק - חיסון, אנטיביוטיקה? אני מאוד חוששת בנושא. תודה רבה!!!

05/01/2002 | 20:51 | מאת: יעל

קרוב המשפחה - עדיין בבית החולים, נלקחה ממנו בדיקת דם לבירור הנושא - אמרו שזה יקח כשבועיים-שלושה לקבל תוצאות מה יש לעשות בינתיים? האם יש סיכון לגבי הפוליו?

06/01/2002 | 16:55 | מאת: ד"ר הדר ירדני

יעל יקרה, התייעצתי עם מומחה למחלות זיהומיות בילדים, חבל שאני מנועה לרשום את שמו, והוא נתן לי תשובה מאד מפורטת. אני יכולה לתת לך את כולה, אך זה מעט מיותר. בעיקרון מה שאתם צריכים לעשות, בשלב ראשון, לבצע לילד מנטו (זה מבחן עורי שעושים בחלק מהמרפאות, או במשרד הבריאות במקום מגורכם), וצילום חזה. לדבריו קרוב לוודאי שהילד יקבל טיפול בכל מקרה, ובוודאי עם המבוגר אכן יתגלה כחולה . משך הטיפול תלוי בתשובות של המנטו והצילום. בכל מקרה, כדאי לכם, באם לא קבלתם עדיין תשובה, וקרוב המשפחה אכן חשוד בשחפת, לפנות לקבלת מידע במשרד הבריאות. בברכה,

מנהל פורום רפואת ילדים