קורנפלור או אורז?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

04/01/2002 | 03:41 | מאת: דניאלה

תודה רבה על התשובה אבל - שכחתי לציין שמדובר בתינוקת פגית שנולדה 6 שבועות לפני הזמן וכיום בת 7 שבועות ועולה יפה במשקל ועברה את משקל הלידה, בגלל רפלוקס בוושת מקבלת דיסת האורז הגורמת למעט יציאות ולפעמים כמה ימים ללא יציאה קשה כלל ונמאס לי לדאוג כל יום אם תהיה יציאה קשה או לא, האם בגלל שהיא הייתה פג אסור לתת לה קורנפלור (קראתי היכן שהוא שלפגים לא מומלץ לתת קורנפלור)? במידה וצריך להמשיך עם הדייסת אורז אחרי כמה ימים ללא יציאות ניתן לתת לה מיץ שזיפים ובאיזה כמות? תודה רבה שנית

04/01/2002 | 14:12 | מאת: ד"ר הדר ירדני

דניאלה יקרה, אני אשאיר לד"ר רוטשטיין את המשך הדיון איתך, כי הוא החל בו. נראה לי שאנחנו כבר דברנו על הנושא במקום אחר, וכעת יש לך הזדמנות לשמוע עוד דיעה של רופא נוסף, וזה טוב. בברכה,

04/01/2002 | 16:50 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

הגיל מוקדם מדי לכל תוספות מעבר לחלב אם רגיל או תחליפי חלב. למעשה, ביתך בת שבוע מתוקן. כל שעליה לקבל הוא חלב בלבד ולא מיץ שזיפים או כל דבר דומה, גם אם יש עצירות. דייסת אורז אכן גורמת לעצירות ואין סיבה לתת אותה לילד עם רפלוקס במקום קורנפלור. אינני מכיר בעיה עם קורנפלור אך בכל מקרה, כפי שציינתי, קיימות פורמולות ידועות לטיפול ברפלוקס שאינן דורשות הוספת קורנפלור או דייסת אורז. עדיף שפשוט תעברי לאחת מהן.

מנהל פורום רפואת ילדים